Första segern utanför Jägersro?

18

dags att besegra bortaspöket

15 segrar i livet – samtliga hemma på Jägersro.
På lördagen ska Vivo Per Lei besegra borta-spöket på Axevalla.
– Det skulle vara kul att bryta mönstret, särskilt om han gör med en V75-seger. Jag tror faktiskt det är dags nu, säger tränaren Lars I Nilsson.

Det ska sägas direkt att Vivo Per Lei (V75-1) gjort sina flesta starter hemma på Jägersro – 38 av 49 starter. Det är ändå anmärkningsvärt att hästen aldrig varit bättre än fyra i sina elva starter på bortaplan. I nio av starterna utanför Skåne har han dessutom galopperat.
– Han är lite äldre, mer rutinerad och inte lika osäker längre. Tidigare sprang han och spände sig och han har haft en känslig punkt i sista sväng. Han tävlar allra bäst när han får gå i ledningen och jag tror inte det är någon större skillnad på Axevalla. Så smart är han inte att han vet att han är på Jägersro, säger Lars I Nilsson.
Att Vivo Per Lei startat mycket hemma på Jägersro har sin förklaring.
– Ja, det är ingen tillfällighet. Han ägs av Team Skåne som har 50 delägare och vi matchar honom gärna hemma så att så många som möjligt kan se honom på plats.

Två raka segrar i ryggen
Statistiken på V75 är inte heller något som imponerar när det gäller Vivo Per Lei. Tio starter har gett ett tredjepris som bäst för den sjuårige valacken.
– Jag tror faktiskt det är dags nu. Han har inte haft ett så här smaskigt läge tidigare heller, säger Lars I Nilsson.
Vivo Per Lei kommer med två raka december-segrar i ryggen.
– Han har riktigt bra form. Senast vann han bakifrån men annars gör han sina bästa lopp i ledningen. Han är startsnabb och vid segern näst senast tog han ledningen från just springspår som han även har nu, det är det intressanta. I ledningen borde han ha en riktigt bra chans, säger Lars I Nilsson.

Två till start i V75-avslutningen
Jägersrotränaren har ytterligare två hästar till start inom V75-spelet och duon Megamuscle och Georgie Mae brottas båda med bakspår över sprinterdistans i V75-avslutningen.
– Megamuscle fick en välförtjänt seger senast, fick en perfekt resa och avgjorde enkelt till slut. Det är en fin häst som vill göra allt rätt. Det är en häst som jag tror har kapacitet som räcker på V75 men den här gången missgynnas han med bakspår.
– Georgie Mae vann enkelt senast och har gjort två bra segerlopp i rad. Hon verkar hålla formen, men det är synd på läget. Axevalla har långt upplopp och vi får hoppas på överpace.
Vilken av dina tycker du har bäst chans?
– Vivo Per Lei är den ende som jag tycker har riktig vinstchans, de andra två behöver mer tur.
2015 var ett rekordår för Lars I Nilsson med 89 segrar för stallet och drygt 7,8 miljoner kronor inkört.
– Det var vårt bästa år hittills utan att vi hade de stora segrarna som vi haft de andra åren med stjärnor som Dreams Take Time och Fascination. Men vi har många fina starthästar och hade bra utdelning på många hästar i fjol.

Föregående artikelSvenskar jagar halvmiljon i Paris
Nästa artikelVass, vassare, vassast inför V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.