Vass, vassare, vassast inför V75

41

tillman vassast v75

Vassare med lopp i kroppen.
Ännu vassare.
Food Money var bra senast men tros komma ännu lite mera förbättrad till lördagens lopp där den åttaåriga valacken kan ta andra raka segern i gulddivisionen.
– Jag tror på bra chans, säger Jennifer Tillman.

Amatören Thomas Jezek med licens på Lindesberg siktar lite högre 2016 med åttaårige valacken Food Money och hoppas bland annat på en plats i Olympiatravets final under våren.
Senast blev det en rivstart på året då Jennifer Tillman ledde varje meter av gulddivisionen på Rommetravet med hästen. Food Money fick öppna stenhårt till ledningen och löpglädjen höll till mål.
Inte så konstigt att Food Money blir en av omgångens största favoriter i Axevalla V75.
Jennifer Tillman kör igen och tackar för förtroendet.
– Jag tycker om honom otroligt mycket och brukar längta till han ska ut nästa gång. Det är alltid hårt i guld men jag tror på bra chans. Jag är ännu mer optimistisk än jag var inför Romme i alla fall, säger Tillman.

”…det vet vi ju hur det blir”
Food Money är allround men ledningen är ”närmaste vägen” som det brukar heta. Hästen är kvick ut och Jennifer Tillman menar att hon brukar vara något av en passagerare i starten.
– Taktiken får han bestämma – och det vet vi ju hur det blir. Det kommer att gå undan till ledningen och sedan kommer det att gå fort där framme. Jag hoppas att han kan lugna sig lite i alla fall.
– Men det ser bra ut. Det är en elitloppsvinnare med, Nahar, som jag har stor respekt för. Men Berghs häst har bakspår och det känns som att Food Money kommer att vara ännu vassare den här gången med lopp i kroppen och så.
Du kör även Dragon Tooma (V75-7), en häst från hemmastallet. Vad säger du om den?
– Jag kommer att ladda för att komma ner till sargen släpper sedan gärna till en bra häst för att få lite draghjälp. Men det är väldigt startsnabba invändigt så det är inte säker att jag lyckas med min taktik. Det kan bli svårt att vinna men med ett bra lopp kan han sluta långt framme. 1640 meter är hans favoritdistans och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp,
Axevalla-amatören Ulrica Sundén-Berger tränar Chou Chou Boshoeve (V75-4) som du vann med i den näst senaste starten.
– Hon fick ett fint lopp då och gick ju jättebra. Så får hon rätt resa så tror jag hon är med ganska långt framme. Det kan kanske bli bli lite tufft att vinna.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.