Nästa kapitel i sagan om förvandlingsnumret Antonio Tabac

80

förvandlingsnumret Antonio Tabac

Gävletränaren Oskar Kylin-Blom klurar på nästa kapitel i sagan om förvandlingsnumret Antonio Tabac efter helgens seger i Holland.
Finaler på Solvalla, vintervila eller rent av en tripp till Frankrike?

Söndag kväll vann Oskar Kylin-Blom Prijs der Giganten på Victoria Park i Wolvega efter ledning från start till mål. Hästen, som dominerat i silverdivisionen och även vann sin gulddebut, tog sin sjätte raka seger i det holländska storloppet.
Vid femtiden på tisdagsmorgonen var Antonio Tabac hemma igen. En lyckad utflykt.
– Ja, jag är så otroligt glad för att det gick bra, eftersom det här var ett test för både mig och hästen att resa så här. Han tog själva loppet på ett jättebra sätt. Inga problem så. Det är resan som kan ha tagit på honom. Jag vet ju inte hur en sådan här resa känns för honom, det var ju en femdagars-resa, säger Oskar Kylin-Blom.
Den sexårige skimmeln var glad att återse sin egen hage och verkar fräsch och fin enligt tränaren.
– Han var jättepigg när han fick gå ut i sin hage, men han var ganska trött i tisdag eftermiddag också och kom in och la sig och sov väldigt tidigt.

Inget bestämt
Oskar Kylin-Blom har många val att ta ställning till med succéhästen.
Guldfinalen i Solvalla V75 lördagen 24 november vill han vara med i. Samtidigt måste Antonio Tabac hinna bli hundra procent återställd för att man ska anmäla honom.
– Han kommer att få vila till på fredag och jag kommer att jogga honom lite då. Jag måste känna att han är fräsch och fin hemma för att jag ska starta. Det är ganska tätt in på de här loppen och säker man kan man aldrig vara.
Fortsatt tävlande i Sverige med en eller ett par starter kan bli aktuellt. Vintervila och träning fram till i mars-april hemmavid är en annan option.
– Jag har faktiskt inte bestämt vad jag ska göra och hur jag ska göra. Om han fortsätter tävla blir det någon start i Sverige i första hand. Skulle det finnas något lopp i slutet av december som passar i Frankrike så kanske jag provar att åka ner, det är hästen som bestämmer, säger Gävletränaren.

Föregående artikelFortsatt tävlande för Propulsion
Nästa artikelHalmstadtränarens vapen i lördagens internationella V75:a

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.