– Frågan är om jag åkt fortare tidigare

34

Nadal Broline chockade med sin raketspurt.

Nu ses han av många som den främste utmanaren till superhästen Nuncio i Olympiatravet.

– Frågan är om jag åkt så fort över ett upplopp tidigare, som senast, säger hästens kusk Ulf Ohlsson till Trav365.

Att Reijo Liljendahls Nadal Broline skulle vinna sitt uttagningslopp till Olympiatravet på Romme den 16 april direkt i sin comeback chockade väl inte direkt.

Men på sättet han gjorde det, fick många att tappa hakan.

300 meter från mål satt Nadal Broline och Ulf Ohlsson nästan sist och hade ”mil” fram till topphästar som Volstead och D.D.´s Hitman – men via en raketspurt över upploppet så hann han dit precis på mållinjen.

– Jag undrar om jag åkt fortare över ett upplopp tidigare, jag tror inte det, säger kusken Ulf Ohlsson till Trav365.

På lördag väntar final i Olympiatravet, tio hästar slåss om förstapriset på 1,5 miljoner kronor.

Nadal Broline ses av många som den främste utmanaren till superhästen och jättefavoriten Nuncio, efter sitt segerlopp senast.

Vad tror toppkusken Ulf Ohlsson?

”Då fick jag upp vittring”

– Det ska bli ett intressant lopp att köra, det är alltid intressant att köra de större loppen, säger Ulf Ohlsson till Trav365 och berättar om senaste loppet:

– Han kändes fantastiskt fin, det var verkligen ett bra och fint upplopp han svarade för.

Trodde du att ni skulle hinna fram i sista sväng?

– Det var ju långt fram när vi svängde in på upploppet, men jag kände ju att han gick jäkligt fort och 100 meter från mål fick jag upp lite vittring, för han gick så fort.

”Känner mig inte chanslös”

Vad tror du om Olympiatravet på lördag?

– Det är det tuffaste lopp som han varit med i hittills, det är ett väldigt tufft lopp, och det ska bli kul att se hur han räcker till mot de här.

Vad tror du?

– Det är svårt att spekulera i det, det gäller ju att få ett bra lopp, så är det ju. Han var fantastiskt bra senast, men man vill gärna se några fler lopp mot de bästa för att se om han tagit det där lilla steget och utvecklats under vintern. Han gjorde det bra i Gulddivisionen redan i fjol och var med och hackade då, och det vore roligt om han kunde ta ett steg till.

Blir du överraskad om ni vinner?

– Det är klart, en sådan som Nuncio tillhör de bästa i världen och sådana hästar slår man inte hur som helst. Om jag säger så här, jag kör inte ut till loppet och känner mig chanslös, men jag vet samtidigt att det måste stämma till 100 procent för att vara med och slåss bland de tre främsta.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet