Kusken sparkad i bröstet av häst

81

Här träffas stjärnkusken Jorma Kontio av en hästspark – rakt i bröstet.

Den dramatiska händelsen inträffade på Örebrotravet under torsdagen.

– Det kändes som att hon var nära på att träffa huvudet, säger Kontio.

Det var i samband med ett startförsök i lopp 10 på Örebrotravet på torsdagen som hästen Edaisy sparkade bakut med båda bakbenen och träffade stjärnkusken i axelhöjd.

Det såg mycket dramatiskt ut på tv-bilderna i ATG Live. Men Jorma Kontio, Nordens segerrikaste kusk med över 10 000 segrar i sulkyn, hade änglavakt.

Kontio lyckades balansera sig kvar i sulkyn och kunde även hantera hästen som han sedan även lyckades köra över till stallbacksidan.

– Det kändes som att hon var nära på att träffa huvudet så det känns skönt att det blev så här, säger Kontio till Travronden.

”Där var det mm ifrån att Jorma Kontios karriär var över. Tack och lov gick det bra”, twittrade före detta hockeystjärnan och travexperten Kristian Huselius efter händelsen.

Ställer in styrningar

Trots den otäcka sparken klev Jorma Kontio av sulkyn, promenerade för egen maskin längst banan innan han tog ett vigt skutt över staketet mellan banan och stallbacken där det stod en ambulans. Ambulanspersonalen kunde konstatera att inget var brutet och att sparken enbart träffat mjukdelar.

Sexåriga stoet Edaisy blev struken ur loppet.

Jorma Kontio skulle ha kört lopp på Gävletravet under torsdagskvällen, men efter smällen står han över det.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet