Frank Widerström inför V86-tävlingarna på Åby

114

Frank Widerström inför V86-tävlingarna på Åby

Hon ståtar med fyra raka segrar på Gotland.
På onsdagen byter hon kust för att förlänga segersviten.
– Vi vore dumma om vi åkte så långt utan att tro på henne, säger segerstaplarens ägare och tränare Frank Widerström inför V86-tävlingarna på Åby.

De fyra raka ettorna i programraden gör att ögonen fastnar på Damngoodlooking (V86-7) när startlistorna till veckans V86-omgång tittas igenom. Men vid en närmare koll på det sjuåriga stoets resultatrad framgår att vägen till vinnarcirkeln har varit allt annat än spikrak. När hästen kom till Frank Widerström och hans sambo Linda Leino i Visby våren 2017 hade hon endast en seger på 19 starter, och på grund av en allvarlig böjseneskada hade hon inte tävlat på tio månader. När hon våren därpå var redo att börja starta igen blev glädjen kortvarig.
– I tredje starten gick hon 1.15 och vann. Men då bräckte hon igen, berättar Widerström.
Ytterligare ett års rehabilitering väntade.
– Jag och sambon funderade på hur vi skulle göra men eftersom det är en så fin häst tänkte vi att vi lappar ihop henne och försöket en gång till. Sedan har folk dumförklarat oss när de sett vad vi hållit på med. Och vår skoning. Hon fick gå på två centimeter klack och vi gick med henne tre-fyra gånger om dagen. Folk sa att vi skulle kasta ut henne i hagen men vi gjorde precis tvärtemot, säger Widerström och skrattar.

Blir mamma till våren
I april gjorde Damngoodlooking comeback med enkel seger från ledningen. Sedan försvann hon på nytt ur startlistorna i fyra månader. Men det berodde inte på någon skada.
– Nej då. Peppar, peppar har hon varit jättefin i benen i år. Men vi har betäckt henne. Hon är dräktig med Tobin Kronos och ska bara göra den här starten och en till.
Att ston tävlar en bit in på dräktigheten är inte ovanligt och det är inte heller ovanligt att de då blir snäppet bättre. Damngoodlooking har i alla fall inte blivit sämre. För en månad sedan vann hon på nytt från ledningen och när hon senast tog fjärde raka segern rundade hon motståndet från tredje par utvändigt.
– Jag är stolt över henne och tycker att hon har varit jättebra. Särskilt senast när hon gick 900 meter i tredjespår och kopplade grepp ändå. Då var hon riktigt fin och vi har inte sett botten i henne ännu.

”Vi tror på henne”
Resan från Visby till Åbytravet utanför Göteborg inleds redan på tisdagen.
– Det blir en resa det… Men jag tror inte att det ska vara något problem för henne. Vi kommer att mellanlanda i Kalmar och åka vidare onsdag förmiddag. Så det blir vila på vägen och jag tror att det ska gå bra.
Om man åker så långt gör man det väl i angeläget ärende?
– Ja, det gör vi. Allt verkar bra med henne efter förra starten och vi tror på henne. Jag har ingen koll på motståndet men bara resan går bra tror jag att hon är med i matchen.
Loppet ifråga är ett försök i diamantstoet och går det bra väntar final på Solvalla under kriteriesöndagen på Solvalla 29 september.
– Det är den som hägrar. Det vore verkligen skoj att avsluta med henne där.

Föregående artikelPå måndagen tog hon femte raka segern
Nästa artikelInför V75: Nu är duon sugen på V75-seger tillsammans

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.