Frankrikeplaner för Redén?

20

reden prixdamerique

Dubbla världsrekordhållaren Delicious U.S. får testa lång distans för första gången i lördagens gulddivision på Jägersro.
Har tränaren Daniel Redén månne Prix d’Amerique i tankarna?

Delicious U.S. har noterat världsrekord för ston i sina två senaste starter. I Bollnäs i augusti blev amerikanskan värdens snabbaste sto på tusenmetersbana vid seger på 1.08,6. I starten efter spurtade hon hem Sundsvall Open Trot på tiden 1.10,0, en tangering av det absoluta världsrekordet över medeldistans och ett världsrekord för ston över distansen på tusenmetersbana.
På lördag har Delicious U.S. ett tolftespår bakom bilen i C.L. Müllers Memorial (V75-7) tillsammans med Örjan Kihlström och det handlar om debut över lång distans.
Åsa Elmroth var reporter i TV 12 på Solvallas stallbacke på onsdagskvällen och kastade då fram frågan om Daniel Redén har ett större lopp i Paris i tankarna i vinter med stjärnan som mest förknippas med elitloppsstarten och sprinterlopp.
– Med tanke på just distansen, och om det går bra på lördag – har du tankar på Prix d’Amerique? sa Åsa Elmroth.
Daniel Redén log snett men varken bekräftade eller dementerade.
– Det kan man aldrig riktigt veta…
Han la till:
– Vi kollar den här starten så får vi se sedan.

”Det blir som det blir”
Delicious U.S. blir hårt betrodd i loppet på lördag tillsammans med färske SM-vinnaren Alfas da Vinci. Detta som sagt i stoets första start över lång distans och en längre tävlingsfrånvaro.
– Hon har inte startat på två månader och jag har inga krav alls på henne. Örjan känner henne. Han kommer att vara väldigt snäll med henne och köra lite till slut bara. Sitter hon fast så sitter hon fast. Det blir som det blir. Hon ska i alla fall få starta en gång och sedan får vi ta det därifrån, säger Daniel Redén.
I fjol blev det en tredjeplats i Elitloppet för stoet som utmärkt sig som en av landets allra vassaste sprinters.
– Jo, men gick hon inte världsrekord på 2140 meter? Hon är stark och rejäl och det finns inget att klaga på där. Jag har kört ett 3000-metersjobb med henne och hon tyckte det var kul. Vi provar på lördag så får vi se.

Highflyer räcker gott
I C.L. Müllers Memorial startar också Västerbo Highflyer som Daniel Redén själv hoppar upp bakom. Sjuåringen svarade för en mersmakande insats i SM på Åby senast efter ett ryckigt lopp.
– Han gick otroligt bra där och går egentligen bra hela tiden. Han hade lite otur förra gången men 2640 meter passar bra och det är framspår så vi gasar väl på lite så får vi se var vi hamnar. Jag tror att han kommer att göra ett bra lopp och han räcker gott och väl mot de här hästarna.
Slutligen. Order By Keeper startar i V75-1 ifrån ett elftespår över 1640 meter?
– Hästen har verkligen höjt sig ett snäpp när vi ryckte skorna och kanske har hittat sig själv. Örjan får smyga med och kanske tjänar en fin peng.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.