Franska avslag till Olympiatravet

196

imagefraolymp

Det finns plats för minst två inbjudna hästar i Olympiatravets final, som körs på Åby 21 april.
Men än så länge har inget wild card delats ut.
– Jag kan bara ge ett par negativa besked i dagsläget och det är att varken Timoko eller Santa Rosa France kommer, säger Åbys sportchef Ken Karlsson.

Franska topphästarna Timoko och Santa Rosa France har stått högt upp på Ken Karlssons önskelista. Men nu har hästarnas tränare alltså tackat nej till Olympiatravet.
– Timoko är mitt inne i sin betäckningssäsong uppe i Normandie och inte redo för lopp av den här digniteten. Med Santa Rosa France vill de gärna ut och prova lyckan men samma dag som Olympiatravet går storloppet Prix de l´Atlantique i Paris och som jag har förstått det kommer de att gå ut där istället.

Hoppet lever
Frankrikes kanske allra bästa häst, Rapide Lebel, är redan klar för start i Elitloppet på Solvalla i maj. Och hoppet att få med honom även till Olympiatravet lever.
– Anders Lindqvist (svensk tränare i Frankrike reds.anm.) ska hälsa på Rapide Lebels tränare Guarato på hans träningsanläggning, men jag vet inte vartåt det lutar och kommer inte att kunna ge några besked alls förrän på skärtorsdag eller under påskhelgen.
Börjar det kännas stressigt att få ihop loppet?
– Det är det varje år. Det här är en bergochdalbana kan jag säga. Det kommer uppgifter hit och motstridiga uppgifter dit. Saker och ting förändras från dag till dag. Men i slutänden kommer det säkert bli bra, säger Karlsson som hoppas få ett bra besked av fjolårstrean i Olympiatravet när denne på lördag går ut i den tredje delfinalen.
– Jag hoppas få se en Yarrah Boko som lever upp till vad tränare och ägare rapporterar. Hästen var grym i Prix du Luxembourg senast och verkar ha utvecklats från i fjol, då han också var riktigt bra.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.