Franske Etonnant klar för Elitloppet

10

franske etonnant klar för elitloppet

Frankrikes bästa häst är klar för Elitloppet.
Solvallas sportchef Anders Malmrot har bjudit in Richard Westerink och hans Etonnant och fått ett jakande svar.
– Westerink har vunnit Elitloppet två gånger med Etonnants pappa Timoko och att få komma tillbaka till Solvalla med sonen är oerhört stort för honom, säger sportchefen Anders Malmrot.

 Svenske titelförsvararen Don Fanucci Zet bjöds in för snart två veckor sedan.
På lördagen gjorde en fransk häst honom sällskap i Elitloppet.
Efter att återigen ha krossat några av Europas och världens bästa hästar från positionen utvändigt ledaren i Criterium de Vitesse i helgen jagas franske styrkelejonet Etonnant av världens storloppsarrangörer.
Solvalla var snabbt framme och tränaren Richard Westerink var inte sen att tacka ja.
– Westerink älskar Elitloppet och matchar för sista söndagen i maj. Det är en väldigt speciell häst som slagit några av världens bästa hästar på slutet. Det är startsnabbheten som inte är där riktigt än men tränaren jobbar med det mentala och det var ändå ett stort steg framåt i söndags för hästen, sa Elitloppsgeneralen Anders Malmrot i programmet V75 Direkt i TV4 på lördagen.
Åttaåringens styrkan fällde avgörandet i sprinterloppet Grand Criterium de Vitesse förra helgen där Etonnant malde ner en så pass bra häst som Vivid Wise As från positionen utvändigt.
Etonnant har vunnit Prix de Paris över fyra kilometer och i vintras besegrades dubble Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon den tunga vägen.

”Högre kapacitet än Timoko”
Den i Frankrike verksamme holländaren Richard Westerink har plockat fram en ny stjärna.
– Inget ont om Timoko men jag tror att Etonnant har ännu högre kapacitet. Han är en väldigt fartfylld häst som dessutom är stenhård, har Westerink sagt i tidigare intervjuer.
Även Solvallas sportchef Anders Malmrot är inne på att Etonnant kan bli bättre än pappan som vann Elitloppet åren 2014 och 2017.
– Jag tror faktiskt det. Nu när det börjar gå åt rätt håll med det mentala är han en mycket tuffare häst än vad Timoko var. Etonnant vägrar att ge sig och tål att göra jobbet utvändigt, sa Anders Malmrot i TV4.
Inbjuden till Elitloppet 2022 är sedan tidigare alltså Daniel Redéns vinnare från fjolåret, Don Fanucci Zet. Nu blev franske Etonnant alltså andra hästen in bland de 16 som ska göra upp i loppet på Solvalla söndagen 29 maj.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.