Inför V75: Berglunds tysk redo försvara Sveriges färger i Norge

28

inför v75® berglunds tysk redo försvara sveriges färger i norge

Han har vunnit sju av fjorton starter.
Men också galopperat bort sig flera gånger.
På lördagen gör kapable Open Sky årsdebut i V75®.
– Går han felfritt blir han nog jobbig för motståndarna, säger Oscar Berglund.

Open Sky (V75-2) har vunnit två och galopperat i fyra av de sex lopp han gjort sedan han i somras kom från Tyskland till Sverige och Oscar Berglund. Han är med andra ord något av en spelares mardröm.
– Han tävlar mycket mot sig själv och har vunnit i princip alla lopp där han har gått felfritt. Det säger lite om vilken kapacitet han har. Men det handlar mycket om att han ska sköta sig, säger Oscar Berglund.
Östersundtränarens häst begav sig mot lördagens skådeplats Momarken i Norge redan på fredagsmorgonen och ska alltså övernatta på bortaplan. Det gjorde han även senast han tävlade, när han på nyårsafton brände som favorit i V75.
– Han övernattade bra då och det var inte det som gjorde att han inte presterade den gången. Det fanns andra orsaker till det och det är inget som man behöver hänga upp sig på. Han kunde inte göra sig själv rättvisa den dagen.

Vässats i banjobb
Oscar Berglunds hästar brukar vara i god tävlingsform direkt efter uppehåll och även Open Sky är förberedd för att prestera på topp direkt.
– Vi åtgärdade honom lite innan vi drog igång vinterträningen och sedan har det rullat på som det ska. Han känns jättefin och vi har ingenting att anmärka på. Jag tycker att jag har honom där jag vill ha honom och han har gått ett rejält banjobb. Jag körde 1.15 full väg utvändigt om häst med mycket krafter kvar. Det är ett rätt bra jobb att komma med till den här starten.
För att bättra på chanserna för ett felfritt lopp ska hästen den här gången gå med nygammal balans.
– Det blir precis som han gick i debuten för mig och även som han har gått i Tyskland. Vi backar bandet lite och kör skor fram, helstängt huvudlag och stänkmask. Vi återgår till det vi vet har fungerat.
Open Sky är favoritspelad från spår två bakom startbilen och att döma av tonläget hos hans tränare är det en korrekt värdering av spelarkollektivet.
-Går han felfritt blir han nog jobbig för motståndarna.

Föregående artikelV75 MOMARKEN 19 mars – Tips & Nästagångare
Nästa artikelFranske Etonnant klar för Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.