Franskt Världsrekord i Montéeliten

104

frankt världsrekord

Franske valacken Torre Crepin hade inte vunnit sedan slutet av 2013 när han slog till med seger och världsrekord i Montéeliten på Solvalla på söndagen.

Torre Crepin är ny världsrekordhållare i ridande trav på tiden 1.10,0 över 1609 meter. Den åttaårige valacken hade inte segrat på ett och ett halvt år när han slog till med seger på Solvalla.
Adrien Lamy satte högsta fart från början och tog ledningen från innerspåret bakom bilen. Efter vrålsnabba 1.07,6 första halvvarvet och 1.08,7 första varvet vankades det världsrekord.
Åttaårige valacken Torre Crepin är montéspecialist hos franske tränaren Bruno Marie och är van att möta de bästa i hemlandet.

”Tyckte det gick lite för fort”
Trots det hårda tempot klarade Torre Crepin att hålla landsmannen Valdenburg bakom sig. Övriga hästar var stort slagna.
– Jag tyckte nästan att det gick lite för fort men hästen är väldigt modig och jag vågade satsa. I Frankrike tävlar han mot tuffa hästar och det var inte samma motstånd i dag. Att han skulle gå nytt väldsrekord var ändå överraskande. Torre Crepin är en häst som är väldigt snabb i starten så han hade inga problem med den korta distansen, sa ryttaren Adrien Lamy, lärling i Bruno Maries stall.
Segern i Montéeliten på Solvalla gav blygsamma 150 000 kronor att lägga till de 5,4 miljoner kronor hästen har tjänat tidigare.
Segertiden 1.10,0 är alltså nytt världsrekord. Det gamla innehades av en annan fransk häst, Prince de Montfort som sprang tiden1.10,5 i Montéeliten på Solvalla 2010.
Frankrike är det stora montélandet i världen där de kortaste loppen avgörs över 2200 meter.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.