Fransmännen sneglar på Elitloppet med Caballion

350

Caballion

Ska ännu en svensk topptravare ta vägen via Frankrike till seger i Elitloppet?
Franske tränaren Franck Leblanc är i alla fall så nöjd med nyförvärvet Caballion att han sneglar på sprinterloppet på Solvalla sista helgen i maj.
Commander Crowe var en av Sveriges bästa travare då han lämnade hemlandet och efter en tid återkom som vinnare av Elitloppet 2012 för Fabrice Souloy.
Nu hoppas Caballions svenska ägare förstås på ett liknande scenario 2014. Franck Leblanc fick hästen i träning för ett par veckor sedan och är mycket nöjd med hur fuxen känns.
Leblanc toppade tränarligorna i Frankrike 2011 och 2012 och slutade tvåa i fjol. Topparna i stallet är Unique Quick och Prix d’Amerique-tvåan Up And Quick. Återstår att se om åttaårige Caballion kan ta en plats och bilda trio med dessa.
Den franske tränaren hoppas att nyförvärvet från Sverige lever upp till det han visat i träningen i Frankrike och har sagt att Elitloppet är ett självklart mål om allt klaffar.
Svenskan Jessica Samuelsson jobbar i stallet och har sedan tidigare hand om bland annat Up And Quick. Nu är även Caballion en av hennes passhästar.
– Elitloppet har Franck inte nämnt något om till mig. Han har bara sagt att han väldigt gärna vill vara med på Solvalla sista helgen i maj. Så då får man tolka det som man vill, säger Jessica Samuelsson hemlighetsfullt.

Styrkeprov på Vincennes
I Sverige har Caballion tränats av Solvallabröderna Henrik och Fredrik Larsson. Hästen bytte tränare med drygt 4,5 miljoner kronor intjänat i karriären.
– Det känns att det är en häst med jättehög kapacitet. Nu får vi se hur han svarar på de förändringar Franck vill göra på honom och träningsupplägget vi har, säger Jessica Samuelsson.
Ett första test av nyförvärvet kanske sker om en månad. Caballion är en av de preliminäranmälda hästarna till styrkeprovet Prix Jamin över 3 525 meter på Vincennes fredagen 11 april.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Örebro 13/3-2014
Nästa artikelMaharajah klättrar i Europaligan – Fyra nu!