Fredrik B Larsson om Caballion

259

fredrik_b_larsson

Bröderna Henrik och Fredrik B Larsson upphör med sitt samarbete.
Efter att ha drivit en gemensam rörelse i några år väljer de nu att dela på sig.
– Det är ett gemensamt beslut och vi är inte osams. Men vi är två bröder med starka viljor och då är det inte så enkelt att jobba ihop, säger Fredrik B Larsson som får stjärnan Caballion i träning.
För två och ett halvt år sedan slog de ihop sina tränarrörelser på Erikssund men nu är samarbetet slut. På söndagen publicerades följande text på deras hemsida larssonstable.se.
”Det är som bekant inte alltid enkelt för två bröder med starka viljor att samarbeta. Därför har vi i fullt samförstånd enats om att fortsätta i varsin regi.”
Enligt Fredrik B Larsson är det inget dramatiskt bakom beslutet.
– Vi är inte osams på något sätt men har kommit fram till ett gemensamt beslut att vi återgår till de rörelser som vi hade tidigare. Det kommer att bli precis som det var innan vi slog oss ihop. Vi har två olika gårdar på den stora gården ute på Erikssund och kommer att köra var för sig, säger Fredrik B Larsson.
– Det är absolut inga hard feelings utan vi kommer att käka söndagsmiddagar med varandra även framöver. Men rent arbetsmässigt har vi kommit fram till att det här är den bästa lösningen.
Caballion står redan på din träningslista. Hur blir det med resten av hästarna?
– Vi håller på och delar upp hästarna. Fördelningen är inte klar ännu men ägarna får välja var de vill ha hästarna. Vissa har valt Henrik och vissa har valt mig medan en del inte har svarat ännu. Det är väl ungefär hälften av dem som är uppdelade.
– Jag är såklart glad att jag har fått Caballion i träning, säger Fredrik B Larsson.
Caballion startar i V75-7 på lördag och har spår tre i gulddivisionen. Hur kommer det sig att Erik Adielsson kör?
– Jag ville göra en förändring för att skapa lite lugn och ro kring hästen och tog det här beslutet. Det viktigaste är han börjar fungera och inte vem som kör. Ingenting är skrivet i sten hur det blir framöver men på lördag kör Erik och han känner hästen och har kört honom två gånger tidigare.
Men för din egen del, du kommer inte sluta att köra lopp framöver?
– Nej, för sjutton, jag kommer att köra på i samma utsträckning som jag har gjort tidigare.

”Blir starkare och starkare”

Hur är läget med hästen och vad tror du om vinstchansen?
– Jag tycker att det känns som att han kommer alltmer. Det känns som att han blir starkare och starkare. Han fick ett tufft lopp senast och en rejäl urblåsare. Men han ser ut att ha klarat det loppet bra och har varit smidig och fin i lättare farter i träningen efteråt.
– Formen är god och den borde vara på väg uppåt ytterligare. Spåret är bra och distansen passar bra så jag har förhoppning att han ska vara med bland de tre främsta.
– Jag tycker att hästen håller ihop travet bättre och bättre efter operationen som gjordes i vintras. Han gjorde det helt okej senast efter det tuffa loppet och hade det varit i fjol innan operationen så hade han galopperat sista 100 metrarna. Så det känns som att operationen har slagit väl ut.
Hur blir det med balans och utrustning? Någon ändring?
– Nej, han kommer att gå precis som han har gjort tidigare i år. Det blir skor runt om. Vi har provat barfota runt om en gång tidigare och det var på Gävle då han var så hiskeligt bra men då blev han ömfotad och galopperade till slut. Han har helt enkelt inte haft fötter för att gå barfota men vi har haft en tanke på att köra så igen någon gång framöver om det går men det är inte aktuellt just nu.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOwen's Club vann i Mikkeli
Nästa artikelFem tippar V75 Axevalla 20 juli 2013