Owen's Club vann i Mikkeli

246

mikkeli

Owen’s Club vann storloppet i Mikkeli för sin tränare Pietro Gubellini. Foto av LARS JAKOBSSON

Owen’s Club vann det finska storloppet S:t Michel i Mikkeli och 600 000 kronor i förstapris.
För den svenske favoriten Shaq Is Back blev allt fel i loppet.
– Det var tråkigt för jag tycker att jag hade en mycket bättre häst, sa Daniel Redén som fick allt sparat i mål med sin stjärna.
Solvallakusken laddade vad som gick med sin startsnabbe Shaq Is Back men kunde inte ta sig förbi innerspårets Womanizer i starten. Tommy Kylliäinen bakom den sistnämnde ville inte släppa ledningen och första 500 metrarna avverkades efter 1.07,5. Daniel Redén backade ner sin häst i rygg på ledaren kort efter start när han inte kunde komma förbi. Därifrån fick Shaq Is Back aldrig se dagens ljus. Womanizer var trött och slagen redan i sista sväng och stannade helt över upploppet. Där bakom gick Shaq Is Back i mål helt obrukad utan att få chansen.
Vann gjorde istället Owen’s Club som spurtade till seger från tredje par utvändigt för Pietro Gubellini. Segertiden på den i vanligtvis hypersnabba banan blev 1.10,1/1609a och vinnaren av Sweden Cup är nu högaktuell för Hugo Åbergs Memorial.
Tvåa blev Surprise Lord och Jorma Kontio medan David Sisu lade beslag på tredjeplatsen för Ulf Ohlsson.

”En bra preparé inför Hugo Åbergs”
Shaq Is Back slutade näst sist i mål på tiden 1.10,5.
– Det var tråkigt för jag tycker att jag hade en mycket bättre häst än de andra. Men det är så där, allt kan hända och jag har andra lopp att tänka på framöver än att köra ihjäl min häst, sa Daniel Redén.
– Jag hade tussarna kvar och norsken oryckt och hästen hade strax under 80 i puls efteråt. Finnarna hade nog överskattat sin bana idag. Det är en väldigt snabb bankropp men det var väldigt torrt och varmt och de hade inte vattnat tillräckligt. Banan var inte så snabb som den brukar utan var väldigt lös istället.
– Min häst kändes i alla fall jättebra och vi kommer igen. Det här var en bra preparé inför Hugo Åbergs, fortsatte Redén.

Michael Carlsson

Föregående artikelHaugstad vann Ulf Thoresens minne 2013!
Nästa artikelFredrik B Larsson om Caballion