Haugstad vann Ulf Thoresens minne 2013!

249

haugstad_thoresens_minne

Kenneth Haugstad vann sitt största lopp i karriären när han på söndagen tog hem Ulf Thoresens Minneslopp med Rod Stewart. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Med en rykande spurt kom Rod Stewart farande och hann precis fram till seger i Ulf Thoresens Minneslopp på Jarlsberg.
Förstapriset för den Jerry Riordan-tränade treåringen var en halv miljon norska kronor och i sulkyn satt en överlycklig Kenneth Haugstad.
– Det är helt klart det största lopp jag har vunnit, sa Haugstad som har gjort kometkarriär i sulkyn.
Kenneth Haugstad har flyttat fram sina positioner som kusk rejält de senaste åren och i år har han slagit sig in på tio i topp-listan över Sveriges segerrikaste kuskar.
I det norska storloppet Ulf Thoresens Minneslopp bidade han sin tid i kön med Rod Stewart. Han försökte följa med de andra hästarna i angreppet på sista bortre långsidan och över upploppet hade han torrast spurtkrut i sin häst. Den treårige hingsten avslutade sylvasst långt ut i banan och hann fram till seger precis före mållinjen. Vinnartiden blev 1.13,6/2100a.
– Det här var helt otroligt. Ulf Thoresen var ju världens bästa kusk en gång i tiden och det finns ingen som är bättre idag. Det har varit en dröm att få komma hit och jag trodde det inte när vi gick över mållinjen. Jag var tvungen att titta två gånger. Det är helt klart det största lopp jag har vunnit, utan tvivel, sa Kenneth Haugstad i vinnarcirkeln.

”Gjorde ett topplopp”
– Hästen var lite speciell och fransk i stilen. Jag kunde inte följa med i speedrycket på sista långsidan för det gick otroligt fort då men sedan fick vi kontakt igen i sista sväng och han gick fantastiskt fort över upploppet.
– Han gjorde ett topplopp idag och har tidigare vunnit på Vincennes så han duger i alla sammanhang, fortsatte Haugstad som tog ut sin körlicens 2004 och har på nio år gjort kometkarriär i sulkyn.
Tvåa i mål blev finske Express Duo och trea Anna Forssell-tränade Dakota Chip som kördes av Erik Adielsson.

Hamre i stoloppet
I stoavdelningen av Ulf Thoresens Minneslopp blev det seger för Frode Hamre-tränade Georgie Mae, körd av Vidar Hop. Efter ett lopp i rygg på ledaren kom luckan på upploppet och hästen avgjorde säkert efter en vass spurt.

Yarrah Boko strålande i comebacken
I ett tidigare V64-lopp på Jarlsberg så gjorde världsstjärnan Yarrah Boko comeback efter ett skadeuppehåll. Han stod med 60 meters tillägg i ett stayerlopp och galopperade direkt i starten. Han kördes han sedan offensivt och kunde överta ledningen efter 1300 meter. Därefter gick han undan till en mycket lätt seger och såg kanonfin ut på tiden 1.15,0/3160 meter. I sulkyn bakom Trond Anderssen-tränade Yarrah Boko satt Kai Johansen.

 

Michael Carlsson

Föregående artikelNU behöver vi HJÄLP med vår kommande avdelning för GRATIS ANNONSER!
Nästa artikelOwen's Club vann i Mikkeli