Fredrik hoppas fälla favoriten på V86!

24

image-5

Kalmartränaren Fredrik Persson har två chanser inom V86-spelet och tror mest på Kemas Magic (V86-7).Foto av LARS JAKOBSSON

Fredrik Persson skickar två hästar till Solvalla och V86.
Och hoppas kunna fälla en av omgången tyngsta favoriter.
– Jag skulle inte spikat Sauveur, hälsar Kalmartränaren som istället hoppas på fjärde raka segern för Kemas Magic.

Trots att det regnar småspik och blåser en kall sydostvind är Fredrik Persson på gott humör när vi ringer upp. Vi får honom på tråden strax efter att han kört jobb med Det är K.H.K.Boko (V86-6).
– Hon fick gå tre intervaller i 1.30-fart och hon kändes riktigt smidig och fin.
Det är K.H.K.Boko visade strålande form i sin senaste start då hon travade nytt rekord 1.12,2 över sprinterdistans på Jägersro.
– Hon gjorde ett ruggigt bra lopp. Det var en hård öppning och hon avancerade efter första sväng men blev utsvarad och kom inte ner i dödens, utvändigt ledaren, förrän 800 meter kvar. Därifrån kämpade hon ner ledaren men blev slagen av en smygkörd häst. Det var en riktigt bra prestation, säger Fredrik Persson.
Det är K.H.K.Boko är ett speciellt namn som kräver en förklaring. Hästen var tidigare andelshäst och ägdes av spelare, fans och andra runt nyblivna SHL-laget laget Karlskrona HK.
– Hockeylaget har som slogan: ”Vi är K.H.K.” och det syns till exempel på klistermärken på bilar och överallt. Men eftersom det är en Boko-häst där varje kull namnges efter en speciell bokstav var hon tvungen att heta något på D och därmed blev det ”Det är K.H.K.Boko”.
– Det är helt otroligt med hockeyn här nere. Växjö vann SM-guld och nästa säsong är även Karlskrona med i högsta serien, säger Fredrik Persson.

Jagar fjärde raka segern
I dag äger Kalmartränaren största delen av Det är K.H.K.Boko själv.
Vad tror du om onsdagens uppgift på V86?
– Det är spåret som sätter ner chansen igen. Hon måste ha flyt härifrån för att vinna, men är säkert trea-fyra.
Om Fredrik Persson ligger lite lågt med formhästen Det är K.H.K.Boko så låter det uppåt på stallets andra V86-chans. Kemas Magic (V86-7) jagar fjärde raka segern tillsammans med kusken Johnny Takter.
– Det här är en V75-häst, det har jag sagt hela tiden sedan han blev fyra i Orebro Intn’l i fjol mot topphästar. Jag blev glad när Sauveur fick bakspår, nu har vi chansen. De är lätträknade de som vinner från bakspår den här årstiden på snabba banor.
Hur vill du helst se att loppet körs för att passa din häst?
– Han är effektiv ledningen och jag vill se honom i spets.
Fredrik Persson väljer att stanna hemma och låter Johnny Takter köra båda sina V86-hästar.
– Det har fungerat så bra med Johnny att då finns det ingen anledning att ändra. Det innebär också att jag kan stanna hemma och fokusera på träningen, resorna tar en del tid annars. Matila Engström sköter båda hästarna. Hon är en klippa och det blir hon som åker själv med hästarna.

Fotnot.
Från och med den här onsdagen och fram till september är det ingen Xpress utan samtliga V86-lopp avgörs på en och samma bana. Den här veckan på Solvalla och första start på V86 är klockan 19.20.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.