Fredrik Persson: ”Det har varit ett kanonår för mig”

21

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Fredrik Persson har krossat fjolårets siffror

TRAV7 november 2017 16:31

Över åtta miljoner kronor inkört.

Fredrik Persson har krossat förra årets tränarsiffror med nästan fem miljoner, och än är inte året slut.

– Det är ett kanonår för mig, både topprestationer och bra bredd, säger Kalmartränaren som har två hästar till start i onsdagens V86-omgång.

Ultra Brights seger i Stochampionatet och Monark Newmens andraplats i Svenskt Travderby markerar topprestationerna Fredrik Persson talar om. Tack vare att båda hästarna var med i premiechansen blev prischeckarna dubbelt så feta. Det betyder att de två placeringarna har inbringat över hälften av stallets dryga åtta miljoner kronor i inkörda pengar i år.

Fredrik Persson har även bättrat på kuskstatistiken, rejält. Siffran närmar sig åtta miljoner kronor vilket betyder lite drygt fem och en halv miljoner mer än i fjol. Ännu finns chansen att bärga större prischeckar.

– Den stora målsättningen nu är att försöka vinna Breeders’ Crown-finalen på söndag med Ultra Bright.

”Ett stort hjärta och bra vilja”

Men före söndagens sammandrabbning i Eskilstuna väntar tävlingar på närmare håll. V86-omgången delas mellan Solvalla och Jägersro och Fredrik Persson selar ut sin duo på Malmöbanan, ”bara” 19 mil bort. Han kör båda hästarna själv och sätter störst förhoppning till Earthquake Neo (V86-3), som senast vann via en kraftfull avslutning från tredje par utvändigt.

– Det var nästan det bästa loppet han har gjort i karriären. Travet flöt jättebra för honom och det var bra spänst över mållinjen. Den insatsen lovade gott, säger Fredrik Persson och fortsätter:
– Han har haft lite svårt med sin aktion men har ett stort hjärta och bra vilja. Jag har fått ha tålamod med honom.

Före den senaste starten hade den femåriga valacken också haft ett kortare uppehåll efter en mindre bra insats i början av september. Vila och behandling gav med andra ord önskad effekt och med spår 1 den här gången bör förutsättningarna vara maximala. 
– Är han som han var sist i Mantorp kan han vara med i spetsstriden, innan har han varit ganska trög i starten.

Läget drar ned optimismen

Till start kommer även Britt Palema. (V86-1). Det åttaåriga stoet som i hälften av sina lopp varit på pallen och i år passerat en miljon i insprungna pengar.

– Hon har en väldigt fin teknik, är väldigt startsnabb och får alltid bra positioner. Hon har vunnit mycket pengar på det, säger Fredrik Persson.

I det senaste loppet blev det en fjärdeplats från spår 6 och denna gång har ekipaget lottats till spår 8 längst ut på startbilsvingen.

– Hon gick ett jättebra lopp senast och hade hon fått ett bra spår hade jag varit väldigt optimistisk, men det är tufft i den här klassen och från det här läget blir det svårt att vinna. Är hon trea eller fyra är det bra.
Gina Söderlund, Kanal 75

7 november 2017 16:31

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelTimo Nurmos: ”Det är onödigt och orättvist”
Nästa artikelEfter kärlek och tålamod – jagar tredje raka segern

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.