Fredrik Persson inför V75 Söndag

70

persson v75

Två V75-segrar i fjol.
Årets Häst på Kalmartravet.
Efter en andraplats i årsdebuten låter Fredrik Persson mycket nöjd med Folli inför söndagens V75-omgång på Mantorp.
– Både motstånd och läge ser intressant ut.

Det har varit en mild vinter i Blekinge. Perfekta träningsförhållande för Fredrik Persson som håller till vid östersjökusten utanför Fågelmara.
– Det har varit perfekt. Vi har inte haft så mycket snö. Vi har varken behövt salta träningsbanorna eller behövs ställa in några träningsjobb i vinter.
En som mår bra av kontinuitet är Folli (V75-3), den sjuårige valacken har haft skadebekymmer som stoppat upp karriären. Att hästen har hög kapacitet råder det inget tvivel om och i fjol blev det två V75-segrar just den här årstiden.
– Det är inte så att han fungerar bättre den här tiden på året utan det var mer att han tävlade i en lägre klass då och var på väg uppåt, säger Fredrik Persson.
Folli gjorde 15 starter i fjol, vann fem av dem och slutade på pallen vid tio tillfällen. I pengar blev det drygt 400 000 kronor. Totalt i karriären har Folli tjänat 658 700 kronor.

Årets Häst på Kalmartravet
Vid Kalmartravets egen hästgala förra lördagen fick Folli ta emot det finaste priset: Året Häst.
– Han vann ju två V75-segrar tidigt på året och var sedan bra även på hösten. Det var rättvist, tycker jag. Det är trevligt med den här typen av galor. Man träffas en gång om året och umgås på ett lite annat sätt, säger Fredrik Persson.
Folli är en vass sprinter och avslutade 2015 med en vinst hemma på Kalmartravet på fina segertiden 1.12,6. I årsdebuten 29 januari blev det ett andrapris över medeldistans efter en tuff inledning och trots att aktionen inte stämde helt hundra sista biten gav sig Folli motvilligt mot Elmer Gold.
– Han har behandlats efter förra starten och för dagen verkar det bara bra. Han känns jättefin. Både motstånd och läge ser intressant ut.

Körsuget tillbaka
Fredrik Persson kör själv och Kalmartränaren har fått tillbaka körsuget igen.
– Jag körde färre lopp ett tag. Jag har höga krav och tyckte det gick dåligt, sedan gick det ju bra med Johnny Takter. Nu har jag fått lite självförtroende igen.
Senaste V75-segern som kusk är Boys Going In för 2,5 år sedan.
– Det får vi ändra på. V75 är ju ansiktet utåt.
Förutom Folli kör Fredrik Persson även Caliber T.T. (V75-1).
– Nej, han har haft mycket bekymmer och börjar bli gammal. Vi smyger med och tar vad vi får.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.