Full laddning i lärlingsloppet på V75 Lördag

228

lärlingsloppet på V75 Lördag

Travtouren i golf under två dagar.
Och gärna en hole-in-one på travbanan med stallets formdjur Bålsta Palema i V75 på lördagen.
Golfande travlärlingen Linus Svensson har mycket att se fram emot i helgen.
– Jag laddar allt vad som går från start med Bålsta Palema – han är riktigt bra nu.

36-årige Linus Svensson är uppvuxen i Härnösand och känner travfolk från norr till söder.
Under Axevallas trippeltrav är planen att hinna med så mycket som möjligt av festen och kombinera det med jobbet med hästarna fredag, lördag och söndag.
I lärlingsloppet, V75-2, på lördagen tänker han sälja sig dyrt med Bålsta Palema och det är spets som gäller trots ett åttondespår bakom bilen.
– Han fruktansvärt startsnabb och jag kommer att göra ett allvarligt försök att komma dit i alla fall, säger Svensson, som har tre V75-segrar sedan tidigare.
Till Skaraslätten kom Linus Svensson tillsammans med arbetsgivaren Niclas Stenquist. Efter två år hos honom bar det av norrut igen för fem år hos Robert Bergh i Sundsvall. Lika länge jobbade Svensson hos Åke Svanstedt på Axevalla.
Sedan några år är han anställd hos Pär Hedberg och Stall Palema.

Kopplar av med golfen
Helgen med Stochampionatet betyder en hel del. En färgklick och hemmabanans största helg för året.
– Det är ett väldigt pusslande nu under trippeltravet. Samtidigt som stallet vill ha med så många hästar som möjligt i loppen, är det mycket annat som händer. Som golfen exempelvis. Jag har 30 i handicap…det är inte det bästa förstås. Men golf är en jätteavkoppling för mig. säger han och berättar att golfandet klaras av fredag och lördag morgon före tävlingarna.

Åttonde bra i trappan
Pär Hedberg och Stall Palema startar tio hästar i helgen. Lärlingen Linus Svensson får chansen med två och det är Bålsta Palema i lärlingarnas lopp på V75 under lördagen som är den hetaste chansen.
Valacken har tagit de flesta av sina segrar från ledningen. Senast övertygade hästen i Halmstad V75 (klass I) där han drog undan i ledningen för Mikael J Andersson.
Det är så kallad spårtrappa som gäller i lärlingsloppet och stallet riskerade spår 13 eller 14 med Bålsta Palema. Ett åttonde blev bästa tänkbara.
– Det blev absolut bästa spåret. Sedan är han fruktansvärt startsnabb också och jag kan inte göra annat än att försöka utnyttja det. Kan inte styra ner i alla fall. Han var ju jättebra senast då han vann från ledningen och gör ju sina bästa lopp därifrån. Så för mig är taktiken klar.
Full laddning alltså trots att det är ett vågspel från åttondespåret?
– Jag måste ju…hästen är så bra nu. Sedan får vi se om det räcker för ledningen på en gång – det vet i tusan – men jag kommer att göra ett allvarligt försök att komma dit i alla fall. Han känns jättefin i träningen och håller samma form som då han vann i Halmstad. Det är ingenting som tyder på att han ska vara sämre till på lördag i alla fall. Det blir barfota runt om igen, jänkarvagn och kanske ändrar vi till ett stängt huvudlag.
I silverdivisionen (V75-6) kör Mikael J Andersson Aron Palema, där blev det ett springspår med voltstart.
– Hästen känns jättefin och gör alltid stabila lopp. Han har flera gånger visat vilket hög kapacitet han har och formen är fortsatt bra. Han ska räknas.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTimo Nurmos inför V75 Lördag
Nästa artikelIlskan efter diskningen: ”Gör skillnad på kuskar”

1 KOMMENTAR

Comments are closed.