Fyra av åtta lopp på V86 är kallblodslopp

124

Fyra av åtta lopp på V86 är kallblodslopp.
Då har Jan-Olov Persson förstås laddat och bästa chansen är i Svenskt Kallblodsderby.
– Jag både tror och hoppas att det går bra, säger Hagmyrentränaren och det låter som ett klartecken.

Han är ofta ganska lågmäld och försiktig inför de stora loppen, men inför årets derby kan inte ens Jan-Olov Persson mörka. Det hörs på honom att han tror på toppchans för troliga storfavoriten Tekno Eld (V86-7). Den fyraåriga hingsten har vunnit sju av åtta lopp i år och såg även mycket bra ut i kvalet till derbyt som han vann efter tidigt ledning tillsammans med kusken Ulf Ohlsson.
– Han har sett väldigt fin ut och vunnit med krafter i behåll. Jag både tror och hoppas att det ska gå bra, säger Jan-Olov Persson.
Är det svårt att vässa hästarna i sommarhettan som råder?
– Jag har kört honom nu på förmiddagen och i dag var det bara 27-28 grader. Det ska bli varmare i morgon. Hästarna blir lite flåsig i värmen men det fungerar. Har man inte skugga i hagarna är det svalare för dem inne i stallen.
Förutom favoriten Tekno Eld har Jan-Olov Persson ytterligare två hästar med i finalen av Svenskt Kallblodsderby med 700 000 kronor till vinnaren.
– Delsbofaks (V86-7) har säkert gått framåt och kan ta en slant.
– Björlifix (V86-7) har hoppat på slutet, men annars är formen bra. Om han sköter sig kan han också ta en fin slant.

Imponerande comeback i kvalet
I Derbystoet väntar 450 000 kronor på vinnaren och Jan-Olov Persson selar ut Stjärnblomster (V86-3) som vann sitt försök i läcker stil tillsammans med Örjan Kihlström. Stjärnblomster gjorde allt jobb själv utvändigt ledaren sista varvet och det var en minst sagt en imponerande comeback efter åtta månaders tävlingsfrånvaro.
– Hon gick jättebra i försöket. Jag hoppas att hon gått framåt ytterligare med det loppet.
Vill du se henne i spets från det här läget?
– Hon är snabb, men det där får kusken bestämma.
Motståndet?
– Den Frode tränar är bra, säger Jan-Olov Persson och syftar på den andra försöksvinnaren Ness Tjo Edel.

Jämna stallkamrater
V86-2 är ett långlopp och Jan-Olov Persson har två till start.
– Björlifanner (V86-2) har vunnit bra mycket lopp i år och även gjort det bra i femåringslopp í tuffa sällskap. Han gör det ganska bra och kan säkert segerstrida om det stämmer.
– Järvsöodin (V86-2) gör det också bra, men han hoppar en del. Men gör han inte det gör han det bra och han gillar den långa distansen. Jag tycker det är jämnt mellan mina.

”Månprinsen bör väl vinna”
I det fjärde kallblodsloppet på Östersundtravet, Sven O Perssons Minne för den äldre eliten (V86-5), hittar vi ingen Jan-Olov Persson-häst.
– Nej, men Smedheim Solan startade Norgemästerskapet förra helgen, Lome Brage ställer vi i ordning inför Åby och Tekno Odin fattas det lite i. Men det blev ett jättefint lopp ändå. Månprinsen A.M. bör väl vinna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.