Gåvan till hästarna: Nytt supersolarium

15

Jörgen Westholm går mot ett rekordår med över tio miljoner i inkörda prispengar.

Nu investerar han sexsiffriga belopp hemma på gården – med åtta hästsolarium.

– Hästarna har står här och gäspar och har det väldigt skönt, säger han till Trav365.

Under 2016 har Jörgen Westholms stall tagit över 100 segrar, en segerprocent på 18 och kört in över tio miljoner kronor. Det är rekordsiffror för tränaren med Romme som hemmabana.

– Det är i nivå med vad jag hade tänkt mig, men det brukar ju inte bli som man tänkt sig, så det känns bra, säger Jörgen Westholm till Trav365 och skrattar.

”Har det jäkligt gött”

Nu väljer han att investera rejält på gården. Under fredagen invigde de åtta hästsolarium hemma i Sala. En investering som kostat ”ett sexsiffrigt belopp” enligt Westholm.

– När hästarna varit ute och tränat vill jag få ut dem i hagarna så snabbt som möjligt. Då vill jag gärna ha dem torra när man lägger på de vattentäta termotäcket. Med solariumet så kyls hästarna sakta av i musklerna och håller sig mjuka. Värmen gör att de blir mjuka i musklerna, säger Westholm.

– Det blir en nivåhöjning för hästarna och de har det jäkligt gött, fortsätter han.

Hur har hästarna reagerat?

– De har stått och gäspat och har det väldigt skönt. Ljusenergi är väldigt bra under de här månaderna, detta är en optimal grej. Mer energi behövs ju på upploppet.

”Otroligt spännande”

Han tror att investeringen ska ge stallet ännu mera segrar.

– Alla investeringar man gör är för att förbättra för hästarna. Mår hästarna bra blir de bättre, och med mer vinster får vi ännu mer nöjda hästägare. Det är ju därför vi håller på. Vi ser till helheten och nu har alla våra hästar chansen att värma sig efter varje träningspass.

Hur ser du på restenn av året och Frankrike-satsningen?

– Det känns otroligt spännande. Jag har tre anställda på min Frankrike-filial som tar hand om 12 hästar, avslutar Westholm, som bland annat startar hästar på Vincennes under fredagen, söndagen och måndagen.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Gåvan till hästarna: Nytt supersolarium

Föregående artikel”38 procents chans – att vinna loppet”
Nästa artikelEn söndag med försmak av PdA

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.