Global Withdrawl fortsätter att vinna

75

Global Withdrawl fortsätter att vinna

Supertalangen Global Withdrawl fortsätter att vinna.
På tisdagen bokförde han sig för femte raka fullträffen på Solvalla.
– Han har inte gått i botten någon gång, sa hans kusk Erik Adielsson.

Solvallatränaren Svante Båth har i många år skördat enorma framgångar i unghästcirkusen och i Global Withdrawl har han ett nytt stort löfte. Treåringen tog mycket enkelt sin femte raka triumf från ledningen och det utökade hans vinstkonto med 100 000 kronor. Totalt har hästen vunnit sex av nio lopp och tjänat 769 800 kronor.
– Jag är jätteglad! Fem raka, tjänat mycket pengar och inte gått i botten någon gång utan fått gå hem med spänst varje gång. Det är nyttigt för dem, sa Erik Adielsson vars segersug inför loppet spätts på av lärlingen Kim Moberg, Svante Båths dotter och Global Withdrawls skötare.
– Kim sa att hon skulle komma personligen och leverera en tårta till Alby om vi vann igen så det var starka incitament för att ta femte raka, sa Adielsson glatt.
Svante Båth var förstås också glad i stallet efter segern men inte fullt nöjd med hästens sätt att röra sig.
– Det var första gången som jag inte var helt nöjd med aktionen på honom och vi får kolla upp honom. Nästa start är planerad till 13 mars här på Solvalla (Active Bowlers lopp), sa Båth.

Global Un Poco tvåa i årsdebuten

Global Withdrawls framfart påminner lite om stallkamraten Global Un Pocos inledning på säsongen i fjol, då han var kullens dominant till och med segern i Treåringseliten under elitloppshelgen på Solvalla. Global Un Poco gjorde sin första start som fyraåring inom V64-spelet och efter att ha pressat sig till ledningen mitt i loppet höll han till andraplatsen.
– Det var en bra årsdebut. Erik hade nog inte planerat att köra så men när han såg att ledaren travade dåligt i första sväng kuppade han sig till ledningen. Det var helt rätt och jag är nöjd med hästen, sa Båth.
Vann loppet gjorde Eldorado B. som avslutade mycket starkt sedan Hans-Owe Sundberg bytt ut ledarryggen mot positionen som första häst i andraspår när hästarna stormade ut på den sista bortre långsidan.
– Han började bra men sedan blev han oturligt skadad. Sedan vi satte igång honom igen har han gått väldigt bra och det blir mer och mer tävling i honom, sa Hans-Owe Sundberg.

Stora pengar på V64
På V64-spelet stack utdelningen i höjden sedan Mattias Djuse satt dit Clas Göran Andersson-tränade jätteskrällen Ausbo Juliana från ledarryggen.
– Det är inte ofta man ens kör hästar som står i över 100 gånger insatsen så då är det roligt att kunna vinna, sa Djuse.
Överraskningen fick värdet på V64 att hoppa upp från 499 kronor till 70 775 kronor och när Svante Båth-lärlingen Anders Eriksson vann den avslutande avdelningen med Håkan B Svensson-tränade Quite Windy landade sexrättsutdelningen på 765 291 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.