Gocciadoro nybliven Solvallatränare

50

Gocciadoro nybliven Solvallatränare

Italienske topptränaren Alessandro Gocciadoro har även i år öppnat sin svenska filial på Söderby Gård utanför Stockholm.
Den här säsongen gör han det som Solvallatränare.
– Det finns ett lopp i världen som jag skulle vilja vinna – Elitloppet, säger han till solvalla.se.

Alessandro Gocciadoro har skördat stora framgångar i Sverige de senaste åren, och även varit i blåsväder bland annat för sina drivningar i hemlandet Italien. Nu är han tillbaka på Söderby Gård med 15 hästar och i veckan kvitterade han ut Solvallalicens. Detta efter att i fjol ha gått den utbildning som krävs för att som utländsk tränare kunna ansöka om svensk licens.
– Det var väldigt roligt och intressant! Jag lärde mig mycket nytt och hade spännande dagar, säger Alessandro Gocciadoro till solvalla.se.
Han planerar att ha runt 15 hästar uppstallade i Sverige, varken mer eller mindre.
– Vi kommer känna oss för, dag för dag. Vi får se vilka hästar som passar för Sverige och vi kan förstås göra några skiften, men knappast ändra antalet.
– Jag har några väldigt intressanta hästar i Sverige. Ska jag lyfta fram några är det Cash Maker som jag går för Breeders Course och E3 med, Allegra Gifont siktas mot European Championship for Mares, Bepi Bi får ta sig an Fyraåringseliten och så Vernissage Grif som jag siktar riktigt högt med.
Med riktigt högt menar Alessandro Gocciadoro Elitloppet på sin nya hemmabana sista söndagen i maj.
– Jag hoppas på en inbjudan till Finlandia Ajo med Vernissage Grif. Efter det loppet hoppas jag på en inbjudan till Elitloppet.

Fotnot: Under lördagen startar Cash Maker på Bergsåker och Vernissage Grif i Seinäjoki.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.