Gocciadoros hästar utan kuskar – kan bli strukna

565

Travlärling avskedad efter piskrapp

Alessandro Gocciadoro har anmält två hästar till Åby på lördag.
Men inga kuskar vill köra åt italienaren – och nu har även Hannu Torvinen ändrat sig efter att först ha tackat ja.
– Det var ett förhastat beslut. Jag kommer inte att köra de hästarna, säger han till Travronden.

Alessandro Gocciadoro hade satt upp flera olika kuskar till tävlingarna på Åby på lördag. Bland annat Björn Goop, Jorma Kontio, Ulf Ohlsson och Rikard N Skoglund. Men alla tackade nej till att köra, utom Hannu Torvinen. Detta efter indicenten som hände på Örebro-travet i lördags. När en av Gocciadoros lärlingar drev sin V75-häst med två enhandare i värmningen som sedan blev struken.
– Det som händer nu är att förbundet ska reda ut vad vårt reglemente säger. Vi har ett bra och strikt reglemente och det ska vi följa till punkt och pricka. Det är upp till förbundet nu vad som ska hända – i väntan på att de är klara med sin utredning så kör jag inte åt honom så klart. Det är självklart, säger Björn Goop till Sportbladet Trav365.
Nu har även Hannu Torvinen ändrat sig och kommer inte att köra Gocciadoros hästar.
– Jag tackade ja först, men det var ett förhastat beslut, säger Hannu Torvinen till Travronden
– När jag tänkte igenom saken ändrade jag mig. Jag kommer inte att köra de hästarna och har informerat Svensk Travsport om det.
– Det gick snabbt när frågan kom. För snabbt. När jag tittade till den större bilden kändes det fel att köra hästarna. Jag har sett bilderna på drivningen i Örebro och de är hemska att se. Så behandlar man inte hästar, säger finländaren till tidningen.

”Då kommer hästarna att strykas”
Det innebär är de två hästarna, Zanzibar Wise As och Zeppelin Kyu Bar, är utan körsvenner. Om inte Alessandro Gocciadoros hästar har några kuskar kommer de inte att starta.
”Körsvensändring tillämpas enligt § 32. Om hästarna inte har en körsven/ryttare en timme innan start kommer hästarna att strykas”, skriver Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport, i ett sms till Trav365.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.