Goop avgjorde på ÅBY efter dramatik!

269

goop avgjorde 2015

Björn Goop säkrade kuskchampionatet på Åby i årets sista lopp.Foto av LARS JAKOBSSON

Björn Goop blev kuskchampion på Åby efter stor dramatik på nyårsafton.
Med fyra lopp kvar var han tvungen att ta in två segrar på Peter Untersteiner.
– Det är inte över förrän det är över. Jag får kickar, blir triggad av sådana här championstrider. Blir mer fokuserad på något sätt, sa Björn Goop som avgjorde kuskchampionatet på Åby i årets sista lopp.

Det var upplagt för dramatik på nyårsafton – årets sista tävlingsdag på Åbytravet med totalt 11 lopp. Tre kuskar kom till start med 48 årssegrar vardera och kampen om kuskchampionatet stod mellan Björn Goop, Peter Untersteiner och Johnny Takter.
Björn Goop hade fördel med fler andrapris inför den rafflande finaldagen.
Först att besöka vinnarcirkeln blev Peter Untersteiner som slog till med favoriten Trust Launcher i lopp 5. Han följde sedan upp med vinst även tillsammans med And Here I Am i lopp 6 i duell med Johnny Takter som slutade tvåa med Diotima F.
I lopp 8 visade Björn Goop känsla för mållinjen jobbade in favoriten Morpheus i sista stegen in mot mål i en tät slutstrid.

Snuvad via open stretch
I lopp 9 var Peter Untersteiner länge på väg att avgöra kuskchampionatet i spets med favoriten Otrobanda, men blev snuvad sista biten in mot mål av Robert Bergh som vann via open stretch med Adriana Chip.
Inför årets sista lopp var förutsättningarna enkla: Björn Goop var tvungen att vinna med Top Model för att ta sig förbi Peter Untersteiner. Och efter en offensiv styrning avgjorde Top Model på styrka sista biten och gav Björn Goop hans femte kuskchampionat på Åby.
– Jag är ändå Mölndalspojk från början, och man vill alltid bli lika bra eller bättre än sina föräldrar. Min uppgift var jättesvår. Pappa var champion här i så många år och att få göra om hans bedrift ett par gånger… jag är nästan lite rörd, det betyder jättemycket för mig, sa Björn Goop i vinnarcirkeln.
Segern i kuskchampionatet 2015 var alltså Björn Goops femte, han vann även 2007, 2006, 2005 och 2004.
Förutom Åby blev Björn Goop även kuskchampion på Axevalla, Färjestad, Mantorp, Åmål, Örebro 2015. Han vann även den Allsvenska kuskligan för tolfte gången i rad med totalt 370 segrar på svenska travbanor.

Kuskchampionatet Åby 2015:
1) Björn Goop, Färjestad – 50-37-27
2) Peter Untersteiner, Halmstad – 50-35-39
3) Johnny Takter, Jägersro – 48-31-26

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

1 KOMMENTAR

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.