Se upp för Örjan på Lördag!

219

v75kungen

Foto av LARS JAKOBSSON

2015 var det Örjan Kihlström som vann flest lopp på V75.
Under V75-omgången på lördag kör Solvallakusken i samtliga lopp på kupongen.
Här kommer statistik kring hans sju styrningar.

V75-1
8 Nose Gear, tränas av Stefan Melander.
Hästen vann var femte start som han ställde upp i under 2015. Två av hästens sex segrar har han tagit med skor på samtliga fyra hovar. En gång har han vunnit då han attackerat bakifrån. Annars har han endast vunnit från ledningen eller positionen utvändigt om ledaren. Örjan Kihlström har kört hästen åtta gånger och tillsammans har de fått besöka vinnarcirkeln en gång. Nose Gear har aldrig galopperat när loppet startats med voltstart. På sina 33 starter har han endast galopperat två gånger. Stefan Melanders travare är den som står bäst inne i loppet sett till intjänade pengar, 390 100 kronor. Hästen har tagit samtliga sina sex segrar på Solvalla. Han har startat på andra banor vid åtta tillfällen och som bästa resultat har han två tredjeplatser.

V75-2
4 Guli Rask, tränas av Jan-Olov Persson.
Tillsammans med Örjan Kihlström trivs Guli Rask lite extra bra. Fyra starter har man kamperat ihop och totalt har det blivit två andrapris, ett tredjepris och en diskvalifikation. 112 000 kronor har Guli Rask sprungit in då Kihlström kört. Vid nio av hästens 15 segrar har han suttit i spets eller utvändigt om ledaren. Han har startat i lopp med 100 000 kronor eller mer i förstapris vid fem tillfällen och än så länge jagar han sin första seger i sådan konkurrens. Sex gånger har han startat på Rommetravet och det har gått på bästa sätt vid två av de tillfällena. Anmärkningsvärt är att elva av hästens 15 segrar är tagna över kort distans, lördagens distans är medel.

V75-3
4 Luckycharm Hanover, tränas av Daniel Redén.
Hästen har tagit två av sina tre segrar i Sverige med skor runt om. Två av segrarna är tagna över medeldistans som det handlar om den här gången, den tredje segern togs över lång distans. Triumferna på svensk mark har tagits på liknande sätt allihopa. Fina ryggar till upploppet för att sedan avgöra på enkelt sätt. Örjan Kihlström har kört hästen två gånger tidigare och är 50-procentig med honom så här långt. Han har haft spår fyra bakom bilen en gång tidigare, då hamnade han utvändigt om ledaren. Det är endast Cool Keeper som tjänat mer pengar per start i loppet. Cool Keeper har tjänat 62 817 kronor i snitt, medans Luckycharm Hanover har ett snitt på 51 715 kronor. Daniel Redéns amerikanare har galopperat två gånger i Sverige. Ena gången var det direkt från start och andra gången var 100 kvar i ett läge då hästen redan var slagen.

V75-4
12 Define’em, tränas av Jakob Croon.
I detta stolopp är det Define’em som står näst bäst till på intjänade pengar av de som står med tillägg. Hon har springspår, något hon inte kunnat utnyttja speciellt bra hittills i karriären. Örjan Kihlström har kört henne tre gånger tidigare, men än har de inte kommit så bra överrens. Som bäst har de ett sjättepris tillsammans. 19 gånger har Define’em startat i lopp med 50 000 kronor eller mer till vinnaren. Hittills är hon segerlös i de sammanhangen. Sju vinster har hon i karriären. Tre av segrarna är tagna med skor runt om. Fyra gånger har det blivit start på Romme för hästen och det har väl gått helt okej. En seger har hon på banan utanför Borlänge. Endast tre hästar har sämre startpoäng än Define’em i loppet.

V75-5
1 Supreme Court, tränas av Stig H Johansson.
Hästen är den i loppet med näst bäst segerprocent, 27. Endast Don di Quattro är värre med sina 44 procent. Däremot slår Supreme Court just nämnde Don di Quattro kring mest inkörda pengar per start. Trots att Supreme Court är fem år har han endast gjort elva starter. Han är den i loppet med mest startpoäng. Hästen är obesegrad över kort distans efter en start. Just kort distans handlar det om den här gången. Det är inte bara över kort distans som hästen är obesegrad, han är även obsegrad på Rommetravet. Två triumfer har det blivit på banan. Örjan Kihlström kör honom för första gången. Supreme Court har bara gjort en start på V75, vilket var i den senaste starten. Då slutade han tvåa bakom Valeur.

V75-6
9 Panoramic, tränas av Stefan Melander.
Stefan Melanders häst har gått upp genom klasserna och gör här sin första start i bronsdivisionen. Det är hästen med bäst segerprocent i loppet, 26. Han är den med höst startpoäng, vilket räknas ut på hur hästarna gått i sina fem senaste starter. Tre segrar och två fjärdepris har det blivit. Örjan Kihlström får anses vara ordinarie kusk på Panoramic. Tillsammans har de startat 18 gånger och vunnit fyra av de gångerna. Vid fyra av de nio vinster hästen har, så har han gått bakifrån. Han har gått felfritt i de elva senaste starterna. En gång har han tävlat på Rommetravet, men då slutade det med galopp. Noteras bör däremot att det var en väldigt lurig bana på Romme den dagen och Panoramic är stor och ganska tung i kroppen. Det kan ha varit en förklaring. Normalt är hästen stabil. Fem av Panoramics nio segrar är tagna med skor runt om.

V75-7
11 Order By Keeper, tränas av Daniel Redén.
Hästen är den i loppet som tjänat mest pengar i förhållande till hur många gånger han startat. 34 320 kronor per start har han tjänat, vilket är nästan 3 000 mer än tvåan på listan, Final Oak. Hästen kom till Daniel Redén inför 2014 års säsong, men Order By Keeper fick vänta på första Sverigesegern ett bra tag. I 16:e starten lyckades han vinna. Sedan har han en seger till efter det, båda tagna med barfotabalans. Den här gången blir det däremot skor och på den balansen har han som bäst en tredjeplats här i Sverige. Två gånger har han startat på Romme, en seger har det blivit. Örjan Kihlström och Order By Keeper har varit ett team en gång tidigare. Då slutade det med en tredjeplats på just V75. Två gånger har han gått över kort distans i Sverige. Dels vid tredjeplatsen på V75, men det var även kort distans vid en av segrarna. Hästen har inte startat på närmare 1,5 månad inför den här uppgiften.

Hur många segrar tror du att Örjan Kihlström tar? På lördagskvällen har vi svaret…

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.