Goop kontrakterad som kusk på Extreme

104

goop kontrakterad som kusk på extreme

På torsdag gör Extreme årsdebut på Åby.
Han får då Björn Goop i sulkyn, vilken är kontrakterad av ägarna att köra den danska stjärnhästen i storloppen i år.
– Vi har gjort ett avtal med Björn Goop om att köra Extreme men hästen blir kvar i träning hos Steen Juul, säger Peter Wilhelmsen i Stall Cosmopolitan till travservice.dk.

Det är ingen hemlighet att kretsen kring Extreme har Elitloppet som ett av årets stora mål. Den danske derbyvinnaren, som även har vunnit storlopp som C.L.Müllers Memorial och framförallt Europeiskt Femåringspris i fjol, är Damarks största hopp i de stora loppen i Skandinavien i år. På torsdag gör Extreme årsdebut på Åby och då får den Steen Juul-tränade topphästen Björn Goop i sulkyn. Det är i ett snabblopp där han bland annat möter Guzz Mearas, Harran Boko, Kuyt F.Boko och Monark Newmen över medeldistans med 50 000 kronor i förstapris.
– Vi har gjort ett avtal med Björn Goop om att köra Extreme men hästen blir kvar i träning hos Steen Juul, säger Peter Wilhelmsen i Stall Cosmopolitan till travservice.dk.
Steen Juul är informerad om ägarnas val av kusk i år.
– Det är ägarnas val och jag respekterar det. Extreme verkar i fin författning och planen är att han efter Åbystarten ska ut i Liga-finalen i Ålborg i mitten av april. Copenhagen Cup står också med på listan, säger Steen Juul till travservice.dk.

Föregående artikelInför V75: ”Kämpat till sista blodsdroppen – häftigt ha en sån häst”
Nästa artikelFem tippar V75 till Bergsåker Lördag 2 april 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.