Inför V75: ”Kämpat till sista blodsdroppen – häftigt ha en sån häst”

72

inför v75® ”kämpat till sista blodsdroppen – häftigt ha en sån häst”

Han har fått en kanonstart på det nya året och stallets hästar har närmare 40 i segerprocent.
En bidragande orsak är reklamhästen Phoenix Photo, som har imponerat vid dubbla segrar i V75® i år och nu är favorit i finalen.
– Det är helt otroligt. Han har kontrat och kämpat till sista blodsdroppen flera gånger. Det är väldigt häftigt att ha en sådan häst, säger Svante Ericsson.

Det är dags för högklassiga V75-finaler på Solvalla under lördagen och en av omgångens klassklättrare är 5 Phoenix Photo (V75-5). Han har det senaste året gått rakt upp i Silverdivisionen där han nu är favorit i lördagens final tillsammans med Örjan Kihlström. Från spår fem är det förstås en bra chans igen, speciellt eftersom den värsta konkurrenten 11 Unico Broline har bricka elva.
Phoenix Photo har blivit en reklampelare för Svante Ericsson som har gjort ett mycket bra jobb med den tidigare icke helt rentravande valacken. Hästen har slitit med stilen flera gånger och travat sämre i kurvorna. Men i vinter har han verkligen fått till det och varit klockren i Svante Ericssons ögon. Phoenix Photo har också visat rejäl styrka och vunnit från dödens flera gånger, och näst senast var han grymt bra som kontrade ut Eddy West den sista biten.
– Det är helt otroligt. Han har kontrat flera gånger och sträckt på sig och kämpat till sista blodsdroppen. Det är väldigt häftigt att man har en sån häst, säger Svante Ericsson.

Barfota runt om och jänkarvagn – ”Är redo för det nu”
Eskilstuna-tränaren flyttade sin verksamhet vid årsskiftet till Taxinge söder om Stockholm, där Hans-Owe Sundberg tidigare huserade innan han slutade. Det har onekligen blivit ett lyft för hela stallet och tränare Ericsson har inlett 2022 strålande och hästarna har närmare 40 i segerprocent.
Phoenix Photo är en av de bidragande orsakerna och speciellt loppet som hästen gjorde näst senast var enastående.
– Örjan var väldigt nöjd med hästen och just hur han tog sig runt sista sväng mot hur han har varit där tidigare. Han var lite smygnöjd Örjan kan man säga. Jag frågade honom om att rycka skorna och sätta på en jänkarbike till den här starten och han tyckte att det lät som en bra idé.
– Hästen har inte varit redo för det tidigare och vi provade barfota runt om en gång i fjol och då flög han fram över upploppet men galopperade till slut. Men nu har han blivit en helt annan häst med en helt annan teknik. Han är mer stabil nu och det känns som att han är redo, säger Svante.
– Han har liksom blivit rejält stark i kroppen och tål att träna kontinuerligt. Han kan träna jämnare och då får man inte de här dalarna som han fick tidigare när han blev ofräsch. Nu är han starkare i kroppen och har fått en bättre teknik.

Föregående artikelV75-Finaler SOLVALLA 26 mars – Tips + Nästagångare
Nästa artikelGoop kontrakterad som kusk på Extreme

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.