Goop kör Calgary Games i kval – och i Paris?

311

goop kör calgary games i kval – och i paris

Prix d’Amerique-favoriten Calgary Games kvalar på onsdag hemma på Solvalla. Den obesegrade stjärntravaren är anmäld med Björn Goop i sulkyn.

Det har tidigare spekulerats i att Calgary Games kan ha gjort sin sista start. Men efter ett positivt träningsjobb på Solvalla förra söndagen kom spekulationerna igång om en comeback och en satsning mot Frankrike och Prix d’Amerique.
Nu är Calgary Games anmäld till ett kvallopp hemma på Solvalla nästa onsdag.
Calgary Games har vid samtliga starter hittills körts av Jorma Kontio. Nu i kvalet är Björn Goop uppsatt som kusk. Därmed är det förstås troligt att Björn Goop även är tänkt som kusk i en eventuell satsning mot Frankrike i vinter. 2018 vann Björn Goop Prix d’Amerique med Calgary Games pappa Readly Express som också tränades av Timo Nurmos.
Med båda sina egentränade stjärnor Moni Viking och San Moteur på skadelistan är Björn Goop tillgänglig och med Calgary Games skulle han kunna vinna sin fjärde Prix d’Amerique-seger.

Prix d’Amerique-favorit
Det tror i alla fall oddssättarna där Calgary Games är förhandsfavorit till segern till oddset 3,75 hos ATG, hälften så lågt som fjolårsfavoriten och elitloppsvinnaren Etonnant.
Och ska Calgary Games vara med i Prix d’Amerique måste han kvalificera sig för loppet då hans i sammanhanget låga prissumma på 6,5 miljoner inte kronor inte lär räcka för en friplats.
Det sker antingen i kamp med äldre hästar via de så kallade ”B-loppen” eller genom att gå i pappas fotspår och vinna Prix Tenor de Baune.
Skulle Timo Nurmos välja att debutera Calgary Games på Vincennes på julafton, men misslyckas med att vinna Prix Tenor de Baune så återstår ytterligare tre chanser att kvala in till världens tuffaste travlopp som i år avgörs 29 januari med över tio miljoner kronor i samlade prispengar.

Kvalloppen till Prix d’Amerique 2023
20 november – Prix de Bretagne, 2700 meter voltstart
11 december – Prix du Bourbonnais, 2 850 meter voltstart
24 december – Criterium Continental (fyraåringar), 2 100 meter autostart
24 december – Prix Tenor de Baune (femåringar), 2 700 meter voltstart
1 januari – Prix de Bourgogne, 2 100 meter autostart
15 januari – Prix de Belgique, 2 850 meter voltstart

Föregående artikelInför V75: Wäjersten jagar guld och silver
Nästa artikelInför V75: Nya växlar på Hannibal Face

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.