Goop vann kuskmatchen!

24

goop kuskmatchen

Världens segerrikaste kusk var med – så även Europas och Nordens.
Men segern i det internationella kuskloppet på Solvalla som inledde elitloppssöndagen gick till Sveriges kuskdominant på senare år – ”ungtuppen” Björn Goop, 39.

Solvalla rivstartade söndagen med en internationell kuskmatch med några av världens främsta sulkykonstnärer i startlistan.
Världens segerrikaste kusk Dave Palone med över 16 000 segrar gästade Sverige för första gången för att vara med i Elitloppet. Tillsammans med Europaettan Heinz Wewering, Nordenettan Jorma Kontio och Sverigeettan Olle Goop ingick amerikanen i en kvartett som varit först över mål vid över 50 000 tillfällen på världens travbanor.
Dave Palone lyckades bäst av de omskrivna kuskarna med en tredjeplats tillsammans med Gävlehästen Blue Star Celebrity.
Fighten kom helt och hållet att stå mellan danske Jeppe Juel som körde Prince Cobol och Björn Goop bakom Antonio Am. 39-årige Björn Goop, den nye kuskdominanten med över 5 000 segrar, tränar segraren som vann loppet på tiden 1.13,3 över 1609 meter med autostart.

”Kul lopp att vara med i”
Det satt hårt åt – men Goop Jr satt still och ”lyfte in” Antonio Am till seger med ett huvuds marginal.
– Det är en häst som egentligen är bättre på längre distanser, men i och med att de öppnade så hårt där framme så passade kort distans den här gången. Det är ett kul lopp att vara med i det här. Många av de här kuskarna som är med är personer jag har sett upp till hela tiden sedan jag började med travet. Att sedan få vara med och med och köra mot de här samma i samma lopp är faktiskt stort, sa Björn Goop.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.