Gunnar Melander: ”Hoppas vi får fler chanser på V75”

21

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Månprinsen A.M. med tränare och kusk Gunnar Melander

TRAV18 december 2017 12:34

Månprinsen A.M. imponerade på V75 i lördags – och avslutade året på bästa sätt.

Nu vill tränaren Gunnar Melander se fler V75-lopp för kallblodseliten nästa år.
– V75 är ju travets elitserie, då tycker man eliten av kallbloden också skulle få vara med, säger han.

Kallblodskungen Månprinsen A.M. vann finalen i Dubbelcupen på Gävle i lördags och tjänade 150 000 kronor. Det gör att den tioårige hingsten sprungit in drygt 1,2 miljoner kronor i år, det bästa året någonsin för Månprinsen A.M.
Nu väntar ”jullov” för kallblodskungen, innan han siktas för nästa tävlingssäsong.

Nästa tävlingssäsong hoppas tränaren Gunnar Melander att han får chansen att visa upp Månprinsen A.M. oftare på V75, än vad som varit fallet i år.

”Det var årets höjdpunkt”

– Jag tycker det varit lite dåligt med lopp för högsta klassen när det gäller kallblod inom V75 i år, det är roligt med V75 och V75 är ju travets elitserie så då tycker man att kallbloden, eliten av dom, skulle få vara med oftare, säger Gunnar Melander och fortsätter:

– De har haft Dubbelcupen och lägre klasser, men inte högsta klassen, och det tycker jag har varit lite knepigt under året.

Månprinsen A.M. har under året startat sex gånger inom rikstoton, det har slutat med tre segrar.

– Jag tycker det har varit ett bra år för honom, det har varit några floppar men över lag har det varit bra. Han möter ju de bästa hela tiden och det är inte bara hästen som ska vara i form, det är ju tränaren och kusken också. Han gör det bra mest hela tiden och han har aldrig sprungit in så mycket pengar under ett år som han gjort i år.

Höjdpunkten?

– Det var när vi vann under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke, inte bara för att det var den penningmässigt största segern i år utan för att då var alla med, både de bästa från Finland och Norge och när man slår de bästa från hela Norden så är det såklart en höjdpunkt.

”Då hade jag fulla händer”

Vad tyckte du om Månprinsen A.M. vid segern i lördags?

– Jättebra, han har haft form här nu på senhösten, det har blivit lite tätare starter för honom och det har varit positivt för honom. Han var laddad och fin, han var lugn och sådär och inte laddad på det sättet, men han kändes väldigt fin.

Hur gick dina tankar under loppet?

– Det kändes väldigt bra när vi fick rygg på Odin Tabac och Oskar J Andersson direkt efter start, samtidigt blev ju Art Kjarvald hängande i tredjespår och det gynnade oss. Det såg ut som om Oskar ville gå tidigt med Odin Tabac, men eftersom Art Kjarvald hängde i tredjespår så gick ju inte det. Då tänkte jag att det här blir bra och när Odin Tabac går så går vi också, och så blev det, säger Gunnar Melander och fortsätter:

– Jag förstod sedan att Oskar skulle hitta ner utvändigt ledaren och inte släppa ner mig, så Månprinsen A.M. fick bara mala på i lugn och ro och jag tokkörde inte där. I sista sväng kände jag att jag hade fulla händer och att Oskar började jaga lite på sin häst, och då kändes det riktigt bra.

Vad händer med Månprinsen A.M. nu?

– Nu blir det lite jullov, sedan får vi börja ladda om för våren, det blir ingen start förrän vid vårkanten, plus eller minus någon vecka. Han visade i lördags att han är pigg, fräsch och kry och jag är mycket nöjd med honom, säger Gunnar Melander.

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Segerfoto efter lördagens V75-seger för kallblodskungen

18 december 2017 12:34

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.