”Det första man känner är bara uppgivenhet”

33

Foto: ALN

Louise Granstedt

TRAV18 december 2017 13:48

Proffstränaren Louise Granstedt, 38, tappar sin stora stjärna och stallets affischnamn.

Det när Sheriff Bi lämnar för Frankrike.

– Det första man känner är bara uppgivenhet, att man vill skita i allt, säger hon.

Det var i maj 2015 som den då fyraårige Sheriff Bi kom till Örebrotränaren Louise Granstedt. Sedan dess har hästen tagit 13 segrar, varav en V75-seger, och tjänat drygt 900 000 kronor. Han har varit Louise Granstedt, som har 17 hästar på sin träningslista, stora affischnamn och reklamhäst.

Men nu lämnar den sexårige valacken Louise Granstedts stall, för Frankrike och Ron Kuiper på Grosbois.

”Det hade varit stort för oss”

– Det känns jättetråkigt så klart, det kan jag vara ärlig och säga, det känns jättetråkigt och jättejobbigt. Alla vill så klart ha en fin häst, men han har gjort så väldigt mycket för mig och Tobias Modig och hjälpt oss framåt, och man hade så klart velat fortsätta ett tag till, säger Louise Granstedt.

Hur kommer det sig att Sheriff Bi lämnar dig?

– Den frågan säger jag pass på, jag får hänvisa till ägaren då jag inget vet. Jag fick bara besked om att han skulle lämna.

Louise Granstedt medger att det så klart känns, både personligen och för verksamheten, då reklamhästen och stallets största stjärna lämnar.

– Han är ju vårt ansikte utåt, han har varit vår reklamhäst, så är det ju. Vi har några till som gått rätt hyggligt och vi tänkte att det kunde bli en rolig vinter med fler hästar inom V75, vi har ju så litet material så det hade varit stort för oss. Det känns tufft att förlora honom, han har betytt jättemycket för oss och man saknar hela individen. Man har i stort sätt följt honom från noll och haft honom länge, så det är jobbigt.

”Känns som dubbla smällar”

Louise Granstedt berättar att hon haft egna planer på att skicka Sheriff Bi till Frankrike.

– Vi har pratat om det, just för att det skulle passa honom, även om vi hade tänkt oss det lite längre fram, eftersom han inte har miljonen på sig ännu. Vad jag förstått är det tufft som valack och komma ner om man inte har miljonen på sig, då finns det inte så jättemycket lopp. Det var ett mål man hade i livet och det hade varit jätteroligt att göra och jag hade börjat fundera på det och fråga runt, hur man skulle kunna lösa det på bästa sätt.

Hur ”jobbar ni vidare” efter det här tunga tappet?

– Man går upp och fortsätter jobba, man får borra ner sig. Det första man känner är uppgivenhet, att man vill skita i allt. Jag var inte beredd på det här heller, och då blir det som dubbla smällar. Den första tanken är att luften går ur en. Men han är inte den enda hästen vi har i stallet och jag tycker om alla hästar så klart så man får fokusera på dom, det måste man göra, för alla hästägare är minst lika viktiga. Det är bara att ta sig i kragen, även om det har varit ett par tunga dagar, säger Louise Granstedt.

Hästens ägare Alexander Magnani säger följande om hästflytten:

– Han ska tränas av Ron Kuiper på Grosbois, så får vi se vad som händer under säsongen. Han är ganska stor och långklivande och ganska stark, så jag tror han kommer göra bra ifrån sig i Frankrike, säger han.

Foto: Roger Svalsröd/Kanal 75

Sheriff Bi lämnar Louise Granstedt för Frankrike

18 december 2017 13:48

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.