Gyllene minut för Lövgren

193

gyllenemin

Det blågula segertåget fortsätter i Paris denna vinter.
Strong Boy D.E. imponerade stort i andra raka segern på Vincennes.
– Hästen är lycklig på Vincennes, sa kusken Joakim Lövgren.
Jägersrotränaren Joakim Lövgren hade en gyllene minut på torsdagseftermiddagen. Samtidigt som Rydens Guzzi skrällde i ett lunchlopp på Åby med Patrik Sjöberg i sulkyn slog chefen själv till på Vincennes med Strong Boy D.E.
– Jag hörde att det gick bra även i Halmstad, kul för hon är bättre än vad resultatraden skvallrade om, sa Joakim Lövgren.
En offensiv styrning var segerreceptet på Vincennes och in mot det långa upploppet satt Strong Boy D.E. i ledningen med Robert Bergh-tränade Nahar utvändigt.
Nahar stumnade lite sista biten och fick nöja sig med fjärdepriset medan Strong Boy D.E. ganska enkelt avfärdade de franska attackerna i form av Son Alezan och Quick Viervil.
Svenskfödde Zorro Photo blev femma och Glen Norman-tränade Dileva Käll slutade sexa.

Passerade fyra miljoner kronor
Segern i Prix de Blois var värd 406 516 kronor och därmed har Strong Boy D.E. tjänat 745 280 kronor på två starter på Vincennes på en månad. Totalt i karriären har nioåringen nu tjänat över fyra miljoner kronor.
– Strong Boy D.E. gör aldrig ett dåligt ett dåligt lopp. Han är gedigen och en bussig kamrat som tycker sitt jobb är kul. Jag tror han har roligare än någonsin och han är helt oberörd av transporterna. Han är lycklig när han kommer till Grosbois och han är lycklig när han får springa på Vincennes, sa Joakim Lövgren.
Segertiden på Strong Boy D.E. blev 1.12,7 över distansen 2 100 meter, autostart.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 7-9 december
Nästa artikelInför V75: Tio chanser för Svanstedt