Hack i förberedelserna med Caballion

200

image

En lättare sträckning gör att årsdebuten skjuts upp för stjärnhästen Caballion.
– Det kan bli tal om några veckor. Vi har gett honom ordentligt med tid fram till nu och vill så klart inte stressa hästen nu heller, säger tränaren Henrik Larsson.

Sjuårige Caballion har hittills i karriären vunnit 19 lopp och tjänat drygt fyra miljoner kronor. Fjolåret gick dock i moll och hästen opererades i december för problem med förträngningar i karpaltunnlarna i knäna.
Träningen inför säsongsupptakten har skötts i Frankrike och tränarduon Fredrik och Henrik Larsson har sett hästen växa både fysiskt och psykiskt.
I veckan kom ett hack i förberedelserna.
– Caballion har sträckt sig i ett framben. Det är absolut inget allvarligt. Han har dragit ut lite muskler helt enkelt efter att ha härjat lite för mycket i hagen men eftersom allt gått så bra efter operationen och uppträningen fått ta tid, ska vi naturligtvis inte stressa honom på något sätt, säger Henrik Larsson.

Hoppar över Seinäjoki
Årsdebuten var inplanerad till lördagen 13 april och loppet Prix d´Etain Royal i finska Seinäjoki.
– Det blir för tajt att åka dit. Behandlingen kommer att ta ett par veckor, sedan får vi se vad vi hittar på. Jag skulle ha åkt ner och kört det sista jobbet i Frankrike på måndag med honom men nu simmar vi lite lugnt i stället.
Caballions stora mål den här säsongen är enligt tränare Larsson Oslo Grand Prix i mitten av maj. Samtliga större medeldistanslopp i gulddivisionen i Sverige i sommar är också av intresse.
– Elitloppet? Om hästen skulle vara sjukt jäkla bra så får vi väl fundera. Men det är inget som ligger i planeringen, nej.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.