”Hade förväntat mig en bättre prestation”

17

Trav365 gör som övriga Sportbladet – vi sätter plus- och minusbetygen efter V75.

Här är Lukas Berggrens betyg – lopp för lopp.

Vad tycker du? Håller du med?

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten Policy Of Truth släpptes till ledningen i första sväng och fick sedan bestämma hela vägen och det hände i princip ingenting. Hästen såg fin ut och gjorde det man förväntade sig, men loppet blev ett sömnpiller.

 

Vinnaren: 5 Policy Of Truth

Kommentar: Dagens största favorit levde upp till förväntningarna och när Policy Of Truth fick spets så kändes loppet avgjort. Hästen såg i övrigt fin ut och Örjan Kihlström var nöjd med hästen.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Tog det lugnt från start och gled fram till ledningen. Sedan styrde han tempot precis som han ville och insatsen var fläckfri.

 

Loppets : 4 Paul The Apostle

Kommentar: Var skapligt betrodd på förhand men galopperade bakom startbilen.

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar: Ett händelserikt lopp där det kördes på många händer. Favoriten 6 Isor Håleryd galopperade bakom bilen men gjorde ett smått osannolikt lopp efter det och var helt klart loppets godbit som tvåa i mål.

 

Vinnaren: 8 In Vain Sund

Kommentar: Var bra och när Örjan Kihlström styrde på i tredjespår sista 400 så avgjorde han lätt.

 

Segerkusken: Örjan Kihlström

Kommentar: Hittade ner i tredje ytter och förivrade sig inte när övriga gasade. När luckan kom var det inget snack. Perfekt kört av Örjan återigen.

 

Loppets : 1 M.T.Kingofthehill

Kommentar: Björn Goop tillsammans med 1 M.T.Kingofthehill hittade ut från innerspåret och fick överta ledningen. Även om tempot var lite uppskruvat så gav sig hästen på upploppet och stannade rejält sista biten. Jag hade förväntat mig en bättre prestation.

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten 4 Galactica tog hand om ledningen sedan var det spel mot ett mål. Även om Lars-Åke-Söderholm inte tyckte hästen var som bäst så vann hon helt överlägset.

 

Vinnaren: 4 Galactica

Kommentar: Visade fin startsnabbhet och tog enkelt hand om ledningen sedan var hon bara helt överlägsen.

 

Segerkusken: Lars-Åke-Söderholm

Kommentar: Han fick iväg Galactica snabbt till ledningen sedan gjorde han inga misstag.

 

Loppets : 1 Pasithea Face

Kommentar: Gjorde en slät figur. Adrian Kolgjini körde ett bra lopp och hittade ut i andraspår kort efter start. Kolgjini valde att köra upp utvändigt med varvet kvar och tog en lugn ”dödens”. Men hästen packade ihop på upploppet och blev oplacerad.

LÄS OCKSÅ Elevresursen kan bli dubbelmiljonär  

V75-4:

 

Loppet:

Kommentar: Ett av de händelserikaste loppen i dag. Torbjörn Jansson valde att köra i spets med 1 Zahara Goj och med i rygg från start följde Björn Goop tillsammans med vinnaren 9 Mamasan. Johan Untersteiner tog ett tidigt initiativ med 10 Unrestricted och körde upp utvändigt om ledaren. Bakom följde 5 Fantasy River med som såg ut som vinnaren med 400 kvar, men galopperade oturligt in på upploppet. Då löste det sig perfekt för Goop som hittade ut bakom och kunde avgöra med minsta möjliga marginal sista biten.

 

Vinnaren: 9 Mamasan

Kommentar: Fick ett bra lopp i rygg på ledaren och hade en del tur som fick luckan in på upploppet. När väl luckan kom spurtade hon bra och insatsen var fin.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Lyckades hålla rygg på ledaren trots bakspåret och hittade ut perfekt på upploppet. Trots en del tur, så var det snyggt kört.

 

Loppets : Torbjörn Jansson

Kommentar: Han körde hårt betrodda 1 Zahara Goj och fast tränaren helst ville se henne i ryggar valde Jansson att testa i spets. Därifrån packade hästen ihop totalt och var oplacerad i mål.

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: Såg ut att bli ett spännande lopp när båda favoriterna blev hängandes i spåren första biten. Men Björn Goop provade framåt med favoriten 5 El Diablo B.R. och fick överta ledningen. 6 Tobin Kronos fick ett tufft lopp med tredjespår till dödens, med visade bra inställning och krigade in i mål.

 

Vinnaren: 5 El Diablo B.R.

Kommentar: Trots en tuff inledningen så körde Goop till rejält och fick överta ledningen. Sedan dansade han undan på lätta fötter och vann säkert och såg ut att ha en del krafter kvar i mål.

 

Segerkusken: Björn Goop

Kommentar: Tog det ganska lugnt i starten och höll ut värsta konkurrenten första biten. Sedan avancerade han fram via tredjespår och fick överta ledningen. Efter det höll han mest bara i sig.

 

Loppets : 10 Cinque Terre

Kommentar: Fick ett bra lopp på innerspår, men segade ihop sista halvarvet och var långt efter övriga i mål. Var ute på för djupt vatten här.

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: Tre hästar galopperade i starten och sedan fick favoriten 3 Darling Mearas köra till ledningen och första 1 500 gick på 1.18,3. Det blev ett sömnpiller och det enda man kommer ihåg av detta lopp, förutom vinnaren, var att Stefan Person fick lämna över tömmarna kort före start till Kevin Oscarsson. På grund av att Stefan fick så mycket grus i ögonen så han inte kunde se något.

 

Vinnaren: 3 Darling Mearas

Kommentar: Blev så klart skyldig att vinna när hon kom till spets och det gick så sakta. Med hästen såg strålande ut och det fanns mycket kräm kvar i mål.

 

Segerkusken: Kevin Oscarsson

Kommentar: Kevin fick veta just innan start att han skulle köra storfavoriten Darling Mearas och hade så klart en del press på sig. Men han gjorde allt perfekt och förvaltade förtroendet på bästa sätt.

 

Loppets : 6 Undine

Kommentar: Andrahandsfavoriten hoppade från start och hade inte sin bästa dag.

LÄS OCKSÅ Tvingades söka vård – på grund av gyttjan  

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: Dagens roligaste lopp där det gick undan rejält första varvet med favoriten 5 Grant Boko i spets. In på upploppet stod det mellan 3 Valley Brodde samt 5 Grant Boko och det var en härlig strid hela vägen in i kaklet.

 

Vinnaren: 5 Grant Boko

Kommentar: Kom till ledningen, sedan var tempot uppskruvat och varvet gick på 1.13,6 och på denna bana var det mycket starkt att hålla undan över upploppet.

 

Segerkusken: Ulf Ohlsson

Kommentar: Hittade till spets och sedan blev det onödig körning. Ohlsson jobbade på bra över upploppet och krigade till sig segern.

 

Loppets : Mattias Djuse

Kommentar: Valde att ta ett initiativ efter 500 meter och ville upp utvändigt om ledaren. Men han fick svar och landade inte i dödens förens varvet till mål. Hästen tog slut totalt sista halvvarvet, vilket var förståligt, efter att stora delar av första varvet körts i tredjespår då de varvade på 1.13,6.

 

Usel

Underkänd

Godkänd

Bra

Mycket bra

Landslagsklass/världsklass

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Hade förväntat mig
en bättre prestation”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelDe blev bäst – i gyttjebrottning
Nästa artikelVinn 37 miljoner på V75 på lördag

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.