– Hade ingen aning om vad som hände

15

Magnus och hans 86-åriga mamma Gudrun satte alla rätt på sitt toksystem för 64 kronor.

Belöningen efter sju rätt på V75: 1,5 miljoner kronor. Då fick han inte tag i mamma.

– Hon hade glömt att trycka på avknappen på telefon, så det tutade bara upptaget, säger sonen till Trav365.

LÄS OCKSÅ Tre veckor in på ”nya jobbet” – då kom storvinsten  

Många har sin egen taktik när de väljer att göra system på V75.

Magnus, 62, från Sundsvall och hans 86-åriga mamma Gudrun, har sin taktik klar.

De senaste sju åren har de spelat tillsammans på V75 och lämnar varje helg in ett system för 64 kronor – med två hästar i varje avdelning, samt en Dagens Dubbel, med fyra hästar i vardera avdelning.

I lördags gav deras toksystem sju rätt – och 1,5 miljoner kronor. Och den här veckan var det Magnus tur att göra tipset.

”Håller igång mamma”

– Vi gör väldigt tokiga system, men med en tanke bakom. Detta håller igång mamma litegrann. Vi gör system varannan vecka och träffas någon gång i veckan och går igenom raden, säger Magnus till Trav365 och fortsätter:

– I onsdags förra veckan hade jag tagit ut sju hästar på jobbet, men för att få ihop systemet var jag ju tvungen att dubbla upp med en häst till i varje avdelning. Jag satt vid mammas köksbord på onsdagskvällen och lade till bland annat 5 Spring Erom (V75-3), 1 Friend of Nature (V75-4) och 12 Västerbo Arthur (V75-7) som blev de avgörande för att raden skulle gå in.

Vad är anledningen till att du och mamma har taktiken med enbart två hästar per avdelning?

– Det bara blev så. Systemet får inte vara för litet och inte för stort, och sen ville vi inte bara ha med favoriter. Vår tanke var att ta med alla favoriter och sedan dubbla med en tokig sak också i varje avdelning. Den här gången var jag ganska glad för det, säger han och förklarar varför valet föll på bland annat Spring Erom och Friend of Nature:

– Spring Erom är en häst jag tyckt väldigt mycket om och gjort bra ifrån sig tidigare. Han är gammal, precis som jag. Friend of Nature, även om inte ”Ludde” lyckades med alla hästar i lördags, så tänkte jag att det var en dag som skulle passa honom. Det var en bra komplettering.

”Tutade bara upptaget”

Under lördagen satt Magnus hemma tillsammans med sin fru Ylva och följde loppen. När klockan var kvart i sex ringde han sin mamma för att säkerställa att hon skulle titta på sammanfattningen och avslutningen.

– Hon hade ”fyran” på och hon var på g. Jag sa åt henne, rör dig inte, det börjar om en kvart, säger Magnus.

När klockan slog 18 flyttades dock sändningen – från TV4 till TV12. Magnus försökte få tag i sin mamma för att se till så hon bytte kanal. Det gick så där…

– Det tutade bara upptaget. Hon hade glömt att lägga på luren efter vårt tidigare samtal. Hon hade inte noterat att de bytt kanal och hade ingen aning om vad som hände, säger Magnus med ett skratt.

Det Magnus fick se framför sig var en oväntad syn. Efter fem lopp redovisades inte den eventuella utdelningen på sju rätt, då den översteg 200 000 kronor. Sedan fick han in 20-oddsare Västerbo Arthur i den näst sista avdelningen. Han försökte igen att få tag i mamma – utan framgång.

– Det gick inte att komma fram, det var frusterande.

LÄS OCKSÅ Gick på toaletten – vann 1,6 miljoner  

”Gav nästan upp”

Vad var känslan – med en avdelning kvar?

– Jag tänkte ju: vad ska det här bli. Jag trodde på 6-700 000 kronor.

I den sista avdelningen hade Magnus och hans mamma med 1 Uncle Tupelo och 4 Iago Zon. Häst nummer ett galopperade direkt.

– Jag gav nästan upp där när ettan hoppade men tänkte att det kunde bli bra utdelning på sex rätt. Sedan tog Iago Zon spets och höll den hela vägen in i mål.

– Frugan bara gapade och skrek att vi inte har någon champagne hemma, vad ska vi göra. Och jag hade fortfarande inte fått tag i morsan.

Det dröjde ända fram till halv nio på kvällen innan han kunde ge miljonbeskedet till mamma.

– Hon hade inte sett några hästar, utan tittat på TV4 hela kvällen. Hon förstod vad som hade hänt, men var enormt trött och gick och sov för natten.

– Under söndagen åkte vi dit med en tårta och pratade om vad som hade hänt. Det var ju lite tråkigt att hon inte kunde följa avslutningen – men hon är naturligtvis jätteglad och blev aningen förstummad.

Har ni hunnit fundera på vad ni ska göra för er del av vinsten?

– Ja, det är en jättebra fråga. Men jag och frugan har en liten stuga som det finns investeringsbehov i, så det är nog det minsta problemet. Sedan är det två år kvar till pension för min del, så det blir en slags försäkring.

Magnus och mamma Gudrun satte även Dagens Dubbel-raden som gav dem ytterligare 1 300 kronor i vinst.

Toksystemet som gav 1,5 miljoner:

V75-1: 2, 4

V75-2: 3, 15

V75-3: 5, 8

V75-4: 1, 4

V75-5: 3, 11

V75-6: 1, 12

V75-7: 1, 4

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet