Vann 3,6 miljoner – klart mest i Sverige

45

Örebro. För tre veckor sedan började han göra andelar till V75 åt sin farbror.

I lördags spelade han in 3,6 miljoner kronor på V75.

Snacka om pangstart på sitt ”nya jobb”.

– Fantastiskt roligt, säger Jonny Danho till Trav365.

Jonny Danho, 38, från Örebro drev tidigare Wallins Tobak i Köping.

Där spelade han in flera miljonvinster till sina kunder, något som Trav365 skrivit om tidigare, och nådde som han själv uttrycker det ”taket”.

Det var dock inte bara av den anledning som Jonny Danho bestämde sig för att sälja butiken i Köping, även pendlandet och tiden ifrån familjen gjorde sitt.

– Du vet när mina barn blir äldre vill de inte umgås med mig, så det gäller att passa på nu, säger han.

Hemma i Örebro så äger Jonnys farbror Naim Danho spelbutiken Norra Spelhörnan, och sedan en tid tillbaka gör Johnny andelarna på trav åt butiken.

I lördags var det tredje gången han gjorde andelar till V75 – och han fick fullträff.

Han spelade in 3,6 miljoner kronor, i särklass mest i Sverige, som 21 kunder nu får dela på.

”Hade inte sovit någonting”

När Trav365 kliver in i vinstbutiken strax innan lunchtid på måndagen så är det lugnt, ovanligt lugnt är vår första reaktion, efter lördagens miljonvinst.

– Men det har varit full fart hela helgen, säger hjärnan bakom lördagens travvinst Jonny Danho som för ovanlighetens skull själv står bakom kassan och fortsätter:

– Min farbror ringde mig och sa att han inte hade sovit någonting efter lördagens vinst, så jag ställde upp och åkte hit, annars står jag aldrig bakom disken längre.

En samlad Jonny Danho berättar om lördagens vinst.

– Jag har ju varit med tidigare och vunnit i min gamla spelbutik i Köping, men det här är så kul för min farbror, det här hjälper honom, och det är jag jätteglad för. Det är tufft att driva en butik och du måste synas som det är i dag, och en sådan här stor travvinst kan du rida lite på. Jag började göra andelar åt min farbror just för att hjälpa honom, och det här var ju minst sagt en bra start.

Vad har din farbror sagt efter vinsten?

– Han är jätteglad så klart och tycker det här är jättekul, en sådan här vinst är viktig och stor för en sådan här butik. Han gläds naturligtvis med sina kunder, men hade tyvärr ingen egen andel och det var lite tråkigt.

Ja, de 21 kunder som hade köpt in sig i V75-systemet och som får dela på jättevinsten får drygt 171 000 kronor var.

”Hade varit lite galet”

Berätta om systemet, du hade spikat Friend of Nature och D.D.´s Hitman?

– Ja, och jag var faktiskt länge inne på att ha tre spikar, jag ville spika Spring Erom i Gulddivisionen också, men min farbror stoppade mig där.

Utveckla?

– Han tyckte att systemet då hade varit lite galet, och att kunderna naturligtvis hade undrat om vi hade spikat emot Mosaique Face, och på ett sätt förstår jag honom. Men, det är så jag spelar på trav, jag går min egen väg och tänker väldigt annorlunda och nu gick det vägen ändå, säger Jonny Danho och fortsätter:

– Jag gillar Lutfi Kolgjini, men jag tycker att han oftast kommer fel på det när han har jättefavoriter, därför trodde jag inte speciellt mycket på Mosaique Face. När han bränner med en storfavorit så brukar han dock snabbt kunna komma tillbaka och vinna något lopp direkt efter, därför spikade jag honom i nästkommande V75-avdelning med Friend of Nature.

Hur har vinsten tagits emot bland kunderna?

– Nu var jag inte själv här under söndagen, men det har naturligtvis tagits emot väldigt väl. Det har varit full fart här inne och du vet 171 000 är en rejäl sudd som de får, säger Jonny Danho.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelFem tippar V75 till Färjestad 14 april 2017
Nästa artikel– Hade ingen aning om vad som hände