Hail Mary till Elitloppet

14

hail mary till elitloppet

Förra året blev han tvåa.
Nu får han en ny chans.
Hail Mary är klar för Elitloppet sedan han på onsdagen vunnit Meadow Roads lopp på Solvalla.

Hail Mary såg länge segerfarlig ut i fjolårets upplaga av Elitloppet. Men den sista biten blev franske Etonnant för svår. Om två och en halv vecka får han chans till revansch. Det står klart sedan han bärgat en rosa biljett genom seger i Vägen till Elitloppet – Meadow Roads lopp.
– Han hade säkert haft bra chans att få vara med i Elitloppet ändå, men nu slipper vi fundera och det är skönt att ha det avklarat, sa kusken Örjan Kihlström.
Det var fjärde året i rad som hemmatränaren Daniel Redén vann Meadow Roads lopp och den här gången blev det en mycket rafflande uppgörelse. Ultion Face gjorde en heroisk prestation då han nådde upploppet i stor ledning efter ett inledande varv på mycket snabba 1.08,6. Men den sista biten tog det mördande tempot ut sin rätt och via en formidabel slutstöt satte Hail Mary nosen först före likaledes toppresterande Brother Bill.
– Det är nästan omöjligt att hinna fram där bakifrån den här årstiden men det var bra tempo på loppet och vi fick en bra rygg att gå i, plus att han är fantastisk bra så klart. Han har visat tidigare att han är en häst för de största loppen och det känns nästan som att han har utvecklats lite till i år. Det ska bli spännande att se honom i Elitloppet, sa Örjan Kihlström.
Hail Marys segertid, 1.09,1 över 1 640 meter med bilstart, är den snabbaste i Sverige i år.

Italiensk kross
Italienaren Danao Degli Dei gjorde sin första start på svensk mark och spelades till favorit trots spår tolv över kort distans. Det visade sig vara rätt agerat av spelarna. Alessandro Gocciadoro lämnade ingenting åt slumpen utan körde framåt direkt och sedan han placerat sin fina fyraåring först i andraspår var det spel mot ett mål. Danao Degli Dei pulveriserade motståndet och gick undan på topptid.
– 1.10,4 med första 600 meterna i mitten av banan. Han kanske kan få en inbjudan till Elitloppet? sa Alessandro Gocciadoro och skrattade.
– Jag vet inte om han kommer ut i något lopp under elitloppshelgen i år men han kanske kan vara redo för Elitloppet om ett eller två år.
I det efterföljande loppet fällde Paul J P Hagoort-tränade Roberts Son B.B. (Robin Bakker) kvällens största favorit Soundtrack och i den avslutande avdelningen på huvudstadsbanan avgick Claes Sjöströms Balotelli Face med segern.

14 miljoner till en ensam vinnare
Jägersro delade på V86 med Solvalla och på Malmöbanan infriade Marabou Brodda enkelt favoritspelarnas förväntningar från ledningen.
– Alla som är nära den här hästen älskar henne eftersom hon är så fantastisk klok och har sådan utstrålning, sa hästens tränare och kusk Thomas Uhrberg.
Övriga avdelningar på Jägersro vanns av Per Nordströms Spartakus, Rick Ebbinge- skrällen Neo Turbo och Joakim Lövgrens Digital Summit.
De som prickade in alla rätt på V86 fick för det 6 064 kronor. Sju rätt betalade 72 kronor och sexrättspotten frös inne. Därmed väntar en jackpot när V86 nästa vecka avgörs på Jägersro och Åby. Då kan en ensam vinnare med alla rätt håva in 14 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.