Inför V86: ”En av de bättre hästarna i landet”

193

inför v86® ”en av de bättre hästarna i landet”

Få starter hittills i år. Timo Nurmos har skyndat långsamt.
På onsdag är det full fart igen och stallet selar ut fem hästar på V86®.
– Bästa chansen är Soundtrack. Det är en riktigt fin häst, säger stallets Andreas Lövdal.

Timo Nurmos har legat lågt under vintern och startat sporadiskt. Hittills har stallet bara gjort ett 30-tal starter. I takt med bättre väder och banor så syns allt fler hästar i startlistorna.
– Vi har haft en ganska jobbig vinter och det har tagit lite längre tid än planerat och hästarna har inte känts riktigt redo. Nu har vi haft bra träningsförhållande en tid och hela stallet är på gång. Sedan är ju Timo känd för att inte stressa. Vad det gäller unghästarna brukar dom vara bäst på hösten och det gäller säkert även i år, säger Andreas Lövdal.
På onsdag har stallet fem hästar till start på V86 som avgörs på Solvalla och Jägersro. Hästen som tilldrar sig det största intresset är 6 Brother Bill (V86-6) som jagar en plats till Elitloppet.
– Han tränar på starkt och var väldigt fin i ett jobb i torsdags. Han har mycket energi i kroppen och förra året var han väldigt ambitiös i första starten. Han verkar ha mognat och är mentalt lugnare. Han springer även rakare i vagnen och det känns som att han har utvecklats lite till.
Blir du förvånad om han vinner direkt efter uppehåll?
– Nej, det kan jag inte påstå. Han har visat att han är en av de bättre hästarna i landet och han kommer att göra ett bra lopp och klaffar det så kan han vinna.

Måste ha en bra chans
Brother Bill är redan en etablerad stjärna. Frågan är om 7 Soundtrack (V86-4) kan nå samma höjder. Hästen imponerade mycket vid en enkel seger i sin första start för stall Nurmos.
– Soundtrack hade tränat ruskigt bra och visade även i lopp att han har kvalitéer som kan bära långt. Han ser fin ut efter loppet och har säkert gått framåt lite med det loppet i kroppen.
Är det rent av en spik?
– Det får spelarna avgöra. Än så länge står han väldigt billigt inne i klassen i förhållande till sin kapacitet och visst måste han ha en bra chans. Detta är vår bästa chans på onsdag.
I V86-2 startar ni nyförvärvet 1 Kendall Jackson, hur bra är han?
– Vi har inte haft honom så länge. Hästen tränar bra och känslan är att han kommer att göra ett bra lopp. Kendall Jackson har tävlat bra i sin tidigare regi och läget går inte att klaga på. Han är värd ett streck.
I den avslutande avdelningen har ni två hästar, hur ska spelarna hantera dom?
– 2 Express Love har saknat det där lilla extra hittills. Nu har han två lopp i kroppen och känns bara bättre och bättre. Spåret är bra och jag tycker att han står sig fint i klassen och är streckvärd. 12 Lee Harvey Bros körde jag senast och han kändes fin och gick i mål med krafter kvar. Det var nyttigt för honom och han kommer att gå framåt med det loppet i kroppen. Nu är spåret dåligt och han får svårt att komma till och kan han få med sig pengar är det bra gjort.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.