Håll koll på stallkamraterna på V75!

27

v75 umåker 2015

Fjolårets elitloppstvåa Panne de Moteur gör efterlängtad comeback.
Men för V75-spelarna kan hans stallkamrater vara väl så intressanta.
Särskilt om man vill bli ensam om de 44 jackpotmiljonerna.
– Letar man kantbollar ska man ta med Nimbus C.D. och Quality Questioned, säger Solvallas Stefan Hultman inför lördagens tävlingar i Umeå.

Panne de Moteur (V75-3) har inte tävlat sedan han i maj förra året slutade tvåa bakom Timoko i Elitloppet. Den framgångsrika söndagseftermiddagen på Solvalla fick en bitter eftersmak.
– Det visade sig att han hade en liten blödning i en sena. Det var ingen stor grej men han fick vila ordentligt och läka ut helt och hållet. Sedan har vi tränat honom hela vintern och nu känns han fin, säger Stefan Hultman.
Panne de Moteur är inte känd som något träningslejon. Tvärtom är han svår att få fart på när det inte är allvar. Tidigare har Stefan Hultman till och med provat att sätta på honom helstängt huvudlag för att få honom att springa fortare än 1.17 i träning. Men i år tycks hästen lite mer löpsugen.
– Jag har kört rekord med honom! säger Hultman, som nyligen körde 1.16 över 1 600 meter med hästen.
– Normalt sett måste man ”knacka” på honom för att köra 1.17, men nu hade jag bakvänt körspö och ju mer jag släppte av honom ju lägre sprang han. Han har aldrig känts lika fin som han gör nu. Men man blir ”bakrädd”. Visserligen har han varit fin varje gång han kommit tillbaka efter uppehåll men nu har han inte startat på tolv månader och det inger respekt. Hade det var fem-sex månader hade jag varit lite kaxigare, men han känns väldigt fin.

Åker upp för att vinna
Panne de Moteur startar från spår åtta bakom bilen när han nu gör comeback. Örjan Kihlström sitter som vanligt i sulkyn och hästen går optimalt balanserad – barfota runt om, helstäng huvudlag och en så kallad jänkarvagn.
– Jag tror att jag skulle vara jättenöjd om han är trea och är fräsch och fin och gör ett bra lopp, men vi åker inte upp för att vara trea, utan vi åker upp till Umeå för att försöka vinna loppet.
Om siktet är inställt på Elitloppet på Solvalla även i år låter Stefan Hultman vara osagt. Men att han har högt ställda förhoppningar på Panne de Moteur är det inget snack om.
– Jag är så himla dum att jag inte tror att han har vunnit sitt största lopp än…

”Skrattar när jag kör honom”
Nimbus C.D. (V75-6) återkommer också efter långt uppehåll. Han har inte tävlat sedan han i september slutade oplacerad i Svenskt Travderby. Nu gör han debut i regi Stefan Hultman.
– Det är en läcker häst. Det är på banan det avgörs men han känns väldigt fin. Jag hade en fin fransk häst för några år sedan som hette General du Lupin, han sprang väl in 25 miljoner och var en fantastisk häst. Nimbus C.D. påminner om honom.
Nimbus C.D. ställs mot stenhårt motstånd, bland andra amerikanske topphästen Creatine, i femåringsloppet Berth Johanssons Memorial. Dessutom drog han nummer tolv när startspåren lottades. De tuffa förutsättningarna till trots är inte Stefan Hultman främmande för att han kan slå till direkt.
– Det är ett jättefint lopp det här men letar man kantbollar ska man ta med Nimbus. Han ska gå barfota och med jänkarvagn. Det här blir lite av ett kvitto på hur han står sig när han tävlar, men hemma känns han fantastiskt. Jag sitter och skrattar när jag kör honom…

”Kommer att göra ett topplopp”

Totalt selar Stefan Hultman ut fem hästar inom V75 och överlag låter han väldigt nöjd med sina adepter. Inte minst med Quality Questioned, som senast satt fast med sparade krafter i V75.
Quality Questioned (V75-1) har form! Jag tror att han kommer att göra ett topplopp men det klart att det blir svårt från det där läget när Coldtown fick spetsläge. Men det är samma där, letar man kantboll ska man ta med Quality Questioned.
Sebastian Sund (V75-4) känns väldigt fin men från tolftespår behövs det så klart en massa tur. Jag tror att formen sitter där och 1 600 meter tror jag är hans distans. Skulle det bli högt tempo tror jag att han kommer att gå bra till slut. Det blir barfota runt om, som han var riktigt bra på när han vann från ledningen i början av mars.
Diego M.Boko (V75-7) har varit lite nedsatt av något och jag är osäker på formen. Han har sett fin ut här hemma och jag tror att han kommer att göra ett bra lopp, men det kan fattas lite i honom.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.