Hallå där, Olle Alsén…

126

Hallå där, Olle Alsén…

Hallå där, Olle Alsén…
…som är på plats i Italien för att tävla med sin startkatapult M.T.Insider i anrika Gran Premio Palio dei Comuni ”Kommunloppet” i Montegiorgio på söndag.

Hur kommer det sig att ni gör ett sådant äventyr?
– Jag har grunnat på det ett par år, att jag skulle vilja åka iväg någonstans och tävla i ett lopp där han kan utnyttja sina spetskunskaper; att han är så snabb bakom bilen och har så bra kurvteknik. Jag fick tips om det här loppet och var inne på det redan i fjol, men då tappade han lite form på hösten. Men nu är vi här.
När åkte ni?
– Vi åkte i tisdag förmiddag, sedan övernattade vi på Vaggeryd, tog färjan från Trelleborg, övernattade igen i München och kom hit igår kväll. Vi står på en jättefin gård en mil från banan ungefär. Det är lugnt och skönt, hästen har en hage att gå i och verkar trivas. Vi har fått hjälp med alla kontakter av Sergio Rondina-Bisi hemma på Gävletravet, det är jag väldigt tacksam för.
Hur trivs du själv?
– Jättebra. Vi har fått lite god mat och imorgon är vi bjudna på fest i kommun vi representerar, men den ligger fem mil härifrån så jag hoppas vi får hjälp med transport.
Ni drog spår åtta i försöket, hur tycker du att det ser ut?
– Det första besked jag fick var att vi hade bakspår, men nu har jag förstått att det är åtta hästar bakom vingen precis som i Sverige.
Det vore väl synd att få bakspår när man reser så långt med världens kanske startsnabbaste häst…?
– Ja, jag håller med. Det är klart att jag måste utnyttja det, speciellt som det är långt till första kurvan, så visst kommer jag att gasa. Jag har förstått att starten är speciell och att bilen drar iväg väldigt snabbt. Men vi ska titta på tävlingarna som körs där imorgon, då ska jag studera startsystemet ordentligt.
Hur är formen på M.T.Insider?
– Den är bra. Han är inte lika toppad som han var i samband med elitloppshelgen, men jag tror att han uppskattar miljöombytet. Hästen är alltid bäst då det är varmt och här är det 17-18 grader, bra mycket skönare än hemma i alla fall.
Vad är målsättningen?
– Givetvis är det tuffa hästar emot, Cokstile går i vårt heat och vann ju genrepet på en 1.10-tid. Men jag hoppas att vi kan nå finalen. När man åker så långt vill man inte vara statist, säger Olle Alsén.

Gran Premio Palio dei Comuni avgörs över 1 600 meter med autostart i tre försökslopp, en final och en tröstfinal med totala prispengar motsvarande 1,5 miljoner kronor.
Ytterligare en svensk häst är på plats, nämligen Monica Janisels-tränade Jeepster, som dragit spår 9 i samma försök som M.T.Insider.
Montegiorgio är en 800-metersbana med open stretch som dessutom har en starttarm vilket gör att det är över 400 meter fram till första sväng.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel15-faldige miljonären Triton Sund har fått somna in
Nästa artikelEndast 10 UNIKA andelar till V75 Eskilstuna!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.