Hallå där Oscar Berglund…

221

Hallå där Oscar Berglund…

Hallå där Oscar Berglund…
…som utsetts till årets unga förebild och i helgen firade en V75-seger på hemmabanan Östersund – dessutom har milstolpen en miljon kronor i inkörda pengar sprängts.

Hur mår du efter lördagens triumf?
– Hur bra som helst. Att vinna på lördagar i elitserien är stort och dubbeltravet i Östersund är som vår elitloppshelg. Det är till den man vill ha alla hästar till start och fullt förberedda. Nu hade jag bara en häst på V75 och att då vinna med den slår högt. Det är kul med trav för dagen, jag var iväg i måndags och vann ett lopp igen.
Spår 13 och tredjespår sista 800 metrarna, hur kändes det när Hope And Dreams spurtade ner konkurrenterna?
– Det syntes när de passerade mig halvvarvet från mål att det skulle gå vägen. Det var häftigt och det absolut största jag varit med om hittills i travkarriären.
Emilia Leo hade också en fantastisk lördag med dubbla V75-segrar, vad säger du om hennes kuskinsats?
– Det är en grym tjej och en grym kusk. Hon är värd all framgång. Jag har inte förstått varför hon inte fått mer uppmärksamhet i sulkyn innan. Alla vet att hon är en av de bästa i Sverige på att rida. Jag var förvånad att ingen hade bokat upp henne varken på fredagen eller lördagen men ingen var gladare än jag och hon vann ett lopp åt mig även på fredagen. Emilia är en bra vän till mig också, det var roligt att hon fick vinna med min häst och sedan med sin egen.
Hur firade du?
– Jättestort. Nej, det gjorde jag inte. De ryckte i mig från alla håll och ville fira men man blir helt slut, och huvudet tomt, efter en sådan dag. Jag for hem istället och gjorde klart stallet. Sedan tog jag vattenskotern och åkte ut på sjön och njöt, det var en fantastisk kväll.
Måndagens seger med Cobourg Hanover gjorde att du också kunde fira en miljon kronor i inkörda pengar som tränare i år…
– Jag var på gång dit i fjol men hann inte ända fram så det var så klart ett mål att passera en miljon i år. Nu har vi gjort det efter halva året och hälften så många starter. Det är ett bevis på att vi gör rätt här hemma i stallet. Cobourg Hanover är en grymt kapabel häst som tyvärr har skör kropp och har varit borta i sex-sju månader men nu tog han fjärde raka efter uppehåll. Det var roligt att just han tog oss över miljonen och extra kul att Rikard N Skoglund körde.
Under elitloppshelgen fick du tillsammans med Evelina Björk motta stipendium som årets unga förebild – hur kändes det?
– Det var kanske lika stort som lördagens seger fast på ett annat plan. Trav är en resultatbaserad sport och man blir bedömd utifrån det, på gott och ont. Den här utmärkelsen är mer för hur man är på sidan av banan och det är roligt att få veta att folk uppskattar hur man är där. Att man ger ett gott intryck och visar respekt för sina kollegor.
Vilket eller vilka tips vill du ge till dem som vill satsa på en framtid inom travsporten?
– För det första måste man slänga iväg klockan, det finns inga tider att förhålla sig till. Det är hårt jobb från morgon till kväll. Det gäller att vara ödmjuk och ha respekt. Sedan måste man älska djuren också, det är inget maskinellt, och ha dem som sina kompisar – det har i alla fall jag. Det är värt varenda sekund, det man gör får man tillbaka flera gånger om.
Hur ser din egen väg ut framöver?
– Bra fråga. Vi gnor på, just nu håller vi på att bygga nytt stall. Tanken är att bli proffstränare till nästa år men jag har ingen brådska. Jag är inte så gammal i gemet och det finns mycket att lära innan man kan kalla sig proffs men det är mitt nästa delmål.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFärdigtävlat igen… sista gången?
Nästa artikelZack’s Zoomer fortsätter att övertyga

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.