Halmstad DD och lite av helgens höjdpunkter

186

TRAVDDBLOGGEN

Tunika vann årets upplaga av Svampen och dottern efter Zola Boko ser riktigt fin ut. Som vanligt hoppas vi ju att hon får vara skade- och sjukdomsfri för då kommer säkerligen 2015 bli ett spännande år för henne.
I övrigt så var det kul att se Going For Gold Zaz göra comeback och dessutom vinna direkt. Han lär inte ha några problem att hävda sig i gulddivisionen under vintern.
Imponerade mest under lördagen gjorde Sauveur som var helt överlägsen i DD-1. Min idé Zonguldak var bra men helt chanslös att slå Sauveur som jag hoppas Åke Lindblom testar i Frankrike under vintern.
Idag avgjordes semifinalerna till Breeders Crown och det var några riktigt imponerande insatser vi fick beskåda. Om vi tar det i tur och ordning så börjar jag med Xenia GT som vann sin semi på 12,9 från dödens. Neona Princess som även hon vann sitt lopp från dödens blir nog favorit men som Xenia GT ser ut så tänker inte jag spela utan henne.
Al Dente sa jag efter senaste loppet att jag trodde det var vintervila och uppträning som gällde för men när han gick ut här så var det givetvis i tron om att han skulle prestera bra igen. Men han var inte som bäst och såg inte alls fräsch ut så nu måste det väl ändå vara dags för en välförtjänt minisemester och sedan träning inför fyraåringssäsongen.
Nikita Broline tog ner stora favoriten Amazon Am från dödens vilket kanske var dagens överraskning. Amazon Am var inte alls bra och kommer säkert bli lätt bortglömd i finalen. Men ni kan lita på att Berghan kommer med en vältrimmad Amazon och en sulky med lister och krom 😀
Ivar Sånna och Charrua Forlan var ändå dagens två höjdpunkter, vilka tanks. Både vinner på ett mycket imponerande sätt och kommer normalt sett att göra upp om segern i finalen. Jag håller Ivar Sånna som den bättre men strular det bara lite för honom medan Charrua Forlan får något gratis så kommer det bli en tuff match. Liksom Sauveur så tycker jag Ivar Sånna är en häst som duger bra i fransk konkurrens. Men vi ska ju komma ihåg att det finns gott om tid för dessa fina hästar att testa hovarna på fransk mark.

Nu till dagens dubbel på Halmstad. DD-1 tror jag 9 Slide So Easy vinner. Det är visserligen rätt så bra motstånd men över sprint och i ett litet fält så har jag svårt att se honom torska.
DD-2 håller, med undantag för ett par hästar, ingen vidare klass. 8 Roses Glory och 9 Panic Launcher är två av de bättre hästarna i loppet och det vore väl ingen överraskning om de slutar tre-fyra längder före övriga. Men jag tänker ändå ge ett par andra hästar chansen. Janne Hellstedts duo 1 Barbie Blou och 10 Isa Sånna får plats liksom 4 Pärlan. Även Roses Glory åker med men jag står över Lövgrens Panic Launcher.

DD-1: 9 Slide So Easy
DD-2: 1,4,8,10
Min raka DD: 9-8
Min roliga DD: 9-4

7 Habito i V64-1 klarade inte av omstarten senast och blev på tok för stressad. Att det är voltstart nu och risk för inte bara en omstart utan kanske flera är väl knappast ett plus. Jag tycker man måste gardera honom här och 4 Gantab Håleryd är väl det givna motbudet men jag tycker man ska strecka så många man har råd med om man inte väljer att spika favoriten. 5 Seyffenstein och 9 Innovate Pellini är tidiga motbud.
I V64-4 som är ett lärlingslopp har jag ett kuskstreck och det är 6 Gleneagle med Rickard Svanstedt. Tycker Rickard är en duktig kusk som sällan förivrar sig eller gör några större misstag. Hästen gjorde ett bra lopp senast och med lite klaff kan ekipaget överraska.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat lördag 18 oktober 2014 från Örebro
Nästa artikelSilver Annie ska ses med chans på V75 Jägersro!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.