Silver Annie ska ses med chans på V75 Jägersro!

173

silver_annie

Chockartat snabb.
En virvlande spurt.
Silver Annie visade ruskiga fartresurser när hon vann V75 för ett par veckor sedan.
På lördag är det en start i V75 på hemmabanan Jägersro som gäller för stoet som inte ens ägarfamiljen trodde skulle bli något då hon debuterade som sexåring i år.

Silver Annie kördes av Erik Adielsson i V75 på Åby lördagen 11 oktober. Stoet hade några starter i ryggen och hade bland annat segrat med Adielsson en gång under hösten.
Vid den segern kördes Silver Annie i ledningen och vann med krafter kvar hemma på Jägersro. I starten på Åby var det en smygare invändigt i kön som gällde.
Erik Adielsson fick nästan hålla sig över upploppet. Silver Annies spurt i klass II-loppet var en av SM-dagens stora behållningar.
– Ja, de där sista meterna har jag fått väldigt många kommentarer om. Erik var imponerad och hon var verkligen grym också och exploderade ju fullständigt. Joakim Lövgren (tränare på Jägersro) sa lite på skämt efteråt att det var den värsta spurt han sett sedan fransmannen Coktail Jet vann Elitloppet! säger ägaren och tränaren Robert Andersson.

Inget slår Annies lopp
Amatören från skånska Blentarp i Sjöbo kommun har hållit på med hästar i hela sitt liv. 53 år gammal fick han vara med om sin lyckligaste dag i travet för några veckor sedan.
Förutom Silver Annie seger i V75 vann äldsta dottern Hanna Odder Ponny-SM kategori A med Emmeros Fantasia, en annan av familjens hästar.
– Jag har haft ett par stycken hästar som startat i V75 under åren, men de har inte varit i närheten av prestationen Silver Annie svarade för på Åby. Och så vann vi SM på det.
Robert Andersson har några bisysslor men jobbar nästan heltid med hästarna. Döttrarna är framgångsrika i ponnytravet och sambon Anette Odder, till vardags skolsköterska, fuskar med att tävla i monté.
Det är lösdrift som gäller för de elva travarna på gården. Silver Annie var en liten speta när hon kom till världen och förblev även liten till växten.
Hon kom inte till start förrän i år som sexåring.
– Jag kunde aldrig tro att hon skulle bli något. Hon visade ingen riktig talang och jag puttade väl mer eller mindre undan henne. Hon dolde sin kapacitet väldigt bra kan man säga! säger tränare Andersson och skrattar.

Tog sig som sexåring
Det blev träning ändå och några provlopp. Debuten dröjde ända till februari i år.
I fjärde starten körde husse själv till seger och därefter vann Silver Annie ytterligare ett lopp.
Förutom speeden har det sexåriga stoet visat upp en fin startsnabbhet. I början av september fick Erik Adielsson sitta upp för första gången. Stoet fick för första gången tävla utan skor och det blev seger från ledningen med krafter sparade på 1.12,7 över 1 640 meter.
Vad säger du om lördagens start i V75-4 hemma på Jägersro?
– Det ser rätt så vettigt ut på förhand. En av tipstidningarna som ringt säger att det är lättare motstånd denna gången – och det håller jag faktiskt med om. Hon ska antingen gå lite på rulle och spurta till slut eller i spets. Hon är jättejättebra i ledningen också.
Är kort distans hennes bästa ”gren” så att säga?
– Så är det. Men hon har blivit starkare och starkare faktiskt. Hon får gå med sitt helstängda huvudlag som hon visat att hon trivs med och barfota runt om. Om banan är väldigt dålig kanske vi sätter på bakskor.
Det har regnat mycket i Skåne – hur har det påverkat?
– Hon behåller sin form. Jag skulle ha kört henne på söndagen men då regnade det så mycket att vi blev tvungna att skjuta upp alltsammans. Vi åker in till Jägersro och ger henne några snabbare intervaller i början av veckan och så får hon bara lite underhållande fram till start.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelHalmstad DD och lite av helgens höjdpunkter
Nästa artikelFem tippar V75 till Jägersro 25 oktober 2014

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.