Halmstads sportchef inför Sprintermästaren

210

image-1

Hallå där…
…Halmstadtravets sportchef René Jensen som står inför årets största tävlingsdag på banan med Sprintermästaren torsdag kväll. En dag då det faktiskt är paus i VM i fotboll vilket måste kännas som en högvinst?

– Det kan man säga. Fotbollen har varit en tuff konkurrent till travet i sommar och det är klart att vi är tacksamma över att det inte är någon match den kvällen.
De fyra första avdelningarna i Extra V75 på torsdagen är försök i Sprintermästaren för de fyraåriga hästarna. Final samma kväll. Tydligen större intresse än på mycket länge bland tränarna för loppet.
–  Så är det. 1994 var förra gången vi hade fyra försöksavdelningar. 37 hästar anmäldes i år till Sprintermästaren. Kul att intresset ökar.
Vad tror du är anledningen till ökningen?
– Det är en bra ”bredd” i år. Sedan försöker vi vara aktiva hela året och påminna om vårt lopp. Men intresset i år har nog också mycket att göra med att den riktiga megafavoriten saknas. Tidigare år har hästar som Brad de Veluwe och Orecchietti skrämt bort motståndet där tränare tyckt att chansen att vinna kanske inte varit så stor.
Gjuten fråga till sportchefen: Vem är din vinnare av Sprintermästaren 2014?
– Jag tycker att förhandsfavoriten är 5 Express Duo och Pekka Korpi (V75-2). Hästen har varit ute i väldigt tuffa lopp och är startsnabb. Han har en bra chans att ta hem det hela mycket tack vare sin startsnabbhet. En riktig outsider som jag följt länge är Lutfi Kolgjinis 4 Dream With Me N.L. som jag tror kan överraska.
Fredag har varit tävlingsdag i ett tredagarsmeeting i Halmstad men nu hoppar ni rakt på lördagen och V75 i stället. Ett nytt koncept.
– Det blir en ledig dag för aktiva och publik och en återgång till tidigare upplägg. Vi har kört sju år i rad med fredagar nu utan att riktigt få något tryck på den dagen. Så det kanske behövs lite andrum i travveckan. I stället lägger vi på några lopp på tävlingsdagarna och kör med 15 lopp både torsdag och lördag.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelPer Nordström inför EXTRA V75 Halmstad 3 juli 2014
Nästa artikelLunchdubbel Visby 2/7-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.