Per Nordström inför EXTRA V75 Halmstad 3 juli 2014

170

image

Högkapable Djali Boko är en av förhandsfavoriterna inför Sprintermästaren.
Per Nordströms fyraåring imponerade stort när han senast vann överlägset på topptiden 1.10,7.
– Det är en ruggigt bra häst som jag har förhoppningar om ska ta mig ut i de stora loppen i Europa framöver, säger Nordström.

På torsdag kväll smäller det i Halmstad när Sprintermästaren avgörs. Det är Extra V75 och de fyra inledande försöken är också de fyra första avdelningarna inom V75. De två främsta i varje försök samt den högst rankade trean går vidare till finalen. En av de hetaste kandidaterna till segern och förstapriset på drygt 900 000 kronor är Djali Boko. Per Nordströms högkapable travare har visat att han tillhör kulltoppen när han sköter sig och tävlar på topp. Hästen har hittills tagit nio segrar på 25 starter och senast var han överlägsen på strålande tiden 1.10,7. Han vann sitt försök i suverän stil till Kungapokalen men kom aldrig till start i finalen.
– Vi fick stryka honom i Kungapokalen för dåliga blodvärden. Det var i sig lite surt men samtidigt är jag glad att vi upptäckte det och inte startade. För det här är en häst som annars springer tills han kräks och då hade han lätt kunnat dra på sig en hjärtmuskelinflammation eller något annat. Då hade vi kunnat sabba resten av säsongen så gudskelov att vi strök honom, säger Per Nordström.

”Är supernöjd med hästen”
– Det visade i alla fall att vi gjorde rätt och han hade bara gått ett lätt jobb inför senaste starten. Trots att han sprang 1.10,7 så behövde han det som en träningsrunda för att vara bra till Sprintermästaren. Han behövde en urblåsare och han bara lämnade de andra när jag lättade lite på tömmarna. Normalt sett ska det loppet bara flytta fram honom och jag är supernöjd med hästen.

”Hade önskat ett tidigare försök”
Djali Boko är favorit i V75-4 och har ett bra läge med spår tre bakom startbilen. Han startar i det fjärde försöket och det är väl egentligen det enda som inte är optimalt enligt Per Nordström.
– Spåret är bra men det enda jag hade önskat mig är att han hade gått i ett tidigare försök. Eller att man hade flyttat finalen längre fram på kvällen. Det är en jäkla skillnad på att starta i det första försöket gentemot det fjärde. De som går i det första har två timmar extra på sig att återhämta sig till finalen och det är stor skillnad.
– Nu blir det i tajtaste laget och det finns inte mycket tid efter att vi har joggat av honom efter försöket och låtit honom återhämta sig lite. Sedan är det ganska snart dags för finalen och egentligen borde man ha kört den lite senare när det blev fyra försök men nu är det som det är.
– Jag hoppas att vi kan spara lite krut i försöket och där går han med tunna och lätta skor. Sedan åker de av till finalen och då blir det barfota runt om. Han är snabb ut och jag tror att jag har en häst som kan vinna Sprintermästaren, säger Per Nordström som hoppas på ytterligare större uppgifter framöver med sin stjärna.
– Djali Boko är en ruggigt bra häst som jag har förhoppningar om ska ta mig ut i de stora loppen i Europa framöver. Vi har premierat honom som avelshingst och betäckt en del ston i år och det har vi gjort för att han är något alldeles extra.

Michael Carlsson

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.