Han har redan vunnit Kriteriet i år

61

Han har redan vunnit Kriteriet i år

Sundsvallsamatören Ola Åsebö är i en annorlunda sits inför kriteriehelgen på Solvalla.
Han har redan vunnit kriteriet i år – i hemlandet Norge.
Med starke Hard Times hoppas han vara med och hugga i Europeiskt Treåringschampionat som körs under lördagen.

Kriteriehelgen på Solvalla står för dörren med V75-finaler och finalen av Europaderbyt på lördagen samt en söndag med de klassiska unghästfinalerna.
Tre större unghästlopp körs redan lördag för hästar födda i medlemsländerna i den europeiska travunionen (U.E.T.).
V75-7 är Europeiskt Treåringschampionat – med 500 000 kronor till vinnaren.
Treårige norskfödde hingsten Hard Times blir en av de tre-fyra mest betrodda hästarna i loppet efter att ha övertygat i två raka segrar i Norge under hösten.
Norrmannen Ola Åsebö, heltidsamatör med licensen knuten till Bergsåker, plockade en verklig storseger för ett par veckor sedan i Oslo då Hard Times segrade i Norskt Travkriterium.
Hästen var anmäld till premiechansingen i Norge och segern blev därför värd drygt 1,6 miljoner kronor.
– Det var enormt stort att få vara med om. Ulf Ohlsson kör igen på Solvalla och hästen…jag tycker faktiskt att han känns ännu mera på hugget efter kriteriesegern, säger Ola Åsebö, som äger 80 procent i sin stjärna.

Bra i lördagsjobbet
I uttagningsloppet på Bjerke klev Hard Times runt och förbi motståndet sista 700 meterna. I kriteriefinalen körde sig Ulf Ohlsson till ledningen efter ett halvt varv.
Coktail Jet-sonen vann på tiden 1.13,4 över 2100 meter med bilstart utan att behöva bruka sig för fullt.
– Han behåller formen tror jag. Han gick ett bra jobb i lördags inne på Bergsåker, då han travade 1.18 i 2 000 meter. Hästen känns som han brukar, till och med lite vassare tycker jag. Varför han höjt sig är svårt att svara på. Kanske tycker han att det stämmer bättre allting, säger norrmannen, med tio hästar i stallarna på gården i Kovland, Sundsvall.

Ohlsson om norsken
I loppet på lördag kommer Hard Times att tävla barfota runt om för tredje gången under sin korta karriär. Barfotadansandet i de överlägsna segrarna i loppen i Norge på slutet, pekar på att hästen trivs bra med den balansen.
– Det blir barfota igen. Vad gäller övrig utrustning får jag kolla lite vad Ohlsson tycker. Ohlsson vill ha någon form av norsk på så att han kan dra ner skygglapparna, strax efter eller före start.
Vad säger du till V75-spelarna?
– Kan så lite om de andra men jag tror och hoppas att det ska vara en bra chans.
Du har två hästar till start på lördag. Walter Lundbergs Memorial (V75-1) är ett lopp över mastiga tre kilometer. Hur passar det New Flame?
– Det är en fördel för henne. Jag har svårt att uttala mig om hon kan vinna, kanske om man tar med många? Hon kan en 14-tid i alla fall och med lite fart under vägen kan hon kanske duga en bit, slutar Ola Åsebö.

Föregående artikelGer lärlingen stor chans i miljonlopp
Nästa artikelFem tippar V75 till Kriteriesöndagen 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.