Han kör fem hästar i söndagens Grand Slam 75

261

söndagens Grand Slam 75

Det har varit klart ett tag – Kevin Oscarsson blir landets segerrikaste lärling 2017
Årets Komet under fjolåret och Stig H-stipendiat i år.
Det går bra nu för 22-åringen som kör fem hästar i söndagens Grand Slam 75 på Solvalla.

Hösten 2016 bytte Kevin Oscarsson arbetsgivare till Halmstadtränaren Stefan Persson för att ha möjlighet att satsa ytterligare på löpkörningen.
Han tränar unghästar på förmiddagarna och ägnar oftast eftermiddagarna åt att leta sig till olika travbanor.
Med ett par veckor kvar av året är han på väg mot sex miljoner kronor inkört och en överlägsen seger i lärlingsligan i landet. Men så kör han mest också. 782 lopp i år har det blivit och 76 segrar.
– Det var väl i somras någon gång som jag började snegla på hur jag låg till. Det är riktigt häftigt att kunna vinna den här ligan. Stort.
Kevin Oscarsson har etablerat sig i kuskeliten i landet men siktar på en tränarkarriär. Någon catchdriver i vanligt mening tänker han inte bli säger han.
– Men just nu är det mycket lopp. Planen är att köra på som vanligt och jag hoppas att jag får köra lika mycket nästa år. Det är bara att kämpa på. Jag hoppas att alla kunder som låtit mig köra i år låter mig göra det nästa år också, säger han.

Hissar två från året
Segern i Kalmarsundspokalen i juni med norske B.B.S.Sugarlight och den i Sikta mot stjärnorna i oktober med pappa Jims Violet Bi är årets största segrar för 22-åringen.
Du kör några outsiders i söndagens Grand Slam 75 på Solvalla och inleder med Sister Morphine (GS75-1) som tränas av pappa Jim. En seger på 16 starter i år.
– Det ser sämre ut än vad det är, eller vad man ska säga. Hon kämpar alltid till mål …det är tillfälligheter att hon bara har en seger. Det är en riktigt fin häst. Min farbror Kenneth Oscarsson (avled 2015) hade henne i USA och då hon oturligt skadade sig i boxen kunde pappa köpa henne. Eftersom det är Kenneths häst den här kan jag lova att det ska väldigt mycket till för att pappa ska sälja. Hon får vara kvar som både fölmärr och gårdshäst.
Sister Morphine brukar vara snabb från början och har nu ett spår sex bakom bilen…
– Hon trivs perfekt över den korta distansen och spåret är riktigt bra. Hon har väl inte riktigt samma toppform som hon hade i somras men spets har hon nog rätt bra chans att ta och jag bestämmer taktiken utifrån hur snabbt hon får öppna. Det ser bra ut för henne tycker jag.
Velasquez Gar (GS75-2) har nio galopper på 13 starter i år. Hur ska du göra för att köra felfritt?
– Han är svår i vissa situationer och är väldigt omogen. Funkar det för honom handlar det om en riktigt bra häst. Jag vet att Ulf Ohlsson plussat väldigt mycket för den här. Distansen är bara ett plus för honom och spår åtta behöver inte vara helt fel, för första 400 får jag mest se till att köra min egen häst och inte bry mig om positioner. Han tål alla sorters löpningar.
I den fjärde avdelningen kör du Expendables för första gången. En häst som tränas av amatören Tony Strömstedt.
– Jag har följt hästen sedan han var 1,5 år. Tonys son och jag är väldigt bra kompisar och jag har sett honom i nästan alla starter. Det är en fin häst som väl inte riktigt släppt till som de trodde. Det blir nog svårt att vinna men trea-fyra kan han vara.
I avdelning sex blev det ett riktigt skabbaläge med Cool Action, med spår tolv över kort distans. Chansen?
– Vi får ligga riktigt lågt med tanke på förutsättningarna och får nog vara glada att få sista peng här.
Avslutningsvis Jim Oscarsson-tränade Mr Perfection (GS75-7) som ser ut att ha fortsatt fin form. Läget med spår tio?
– Han gör det bra hela tiden och har haft bra form länge nu. Spår tio är bra. Jag tycker att han är bäst när han inte behöver göra någonting själv från start. Motståndet ser lämpligt ut även om vi har stor respekt för Sloppy Joe. Mr Perfection är alltid bra när han får rätta resorna.
Ranka söndagens hästar efter chans.
– Då säger jag Velasquez Gar, Mr Perfection och Sister Morphine – i den ordningen. Jag har bra tro på Velasquez Gar. Håller han sig bara på benen duger han riktigt bra.

Segerrikaste lärlingar, per 171213
1. Kevin Oscarsson, Halmstad, 782 starter 76 segrar
2. Oskar J Andersson, Romme, 392 starter, 55 segrar
3. Oskar Kylin-Blom, Solvalla, 554 starter, 49 segrar
4. Sandra Eriksson, Boden, 263 starter, 38 segrar
5. Malin Viklund, Umåker, 316 starter, 30 segrar

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.