”Känns som det kan bli hög utdelning”

59

Michael Carlsson synar årets sista Grand Slam-omgång

Foto: SVANTHE HARSTRÖM/KANAL75

Jooker Tooma blir årets sista GS75-spik för Michael Carlsson.

TRAV17 december 2017 11:04

Dags för årets sista Grand Slam 75 i eftermiddag och det känns som att det kan bli hög utdelning.

Bästa spikarna är Sigel Garline, som har övertygat i två raka segrar från dödens, samt Joker Tooma som leder runt om.

Solvalla är återigen värd för Grand Slam 75 och det är en tämligen lågklassig men spelmässigt intressant och öppen omgång som erbjuds.

Första spiken att hamra in kommer i den andra avdelningen där vi lämnar Sigel Garline ensam på systemet. Hästen har stabiliserat sig på slutet och övertygat i två raka segrar från dödens.

Senast vann han åkandes med krafter kvar och sköter han sig lika bra den här gången har han bra chans att krossa sina konkurrenter.

Joker Tooma är en vinnarhäst som bland annat har vunnit V75 tidigare i år. Nu återkommer han efter ett fyra månader långt uppehåll men rapporteras träna mycket bra och Jevgeni Ivanov brukar ha sina hästar bra i ordning direkt när de -kommer ut efter en paus.

Joker Tooma är startsnabb och lär ta ledningen från ett perfekt läge. Sedan torde han ha en toppchans att slå det här gänget då motståndet inte är av samma kaliber som han är van vid att möta.

Inledningen på Grand Slam 75 ser lurig ut och kräver ett antal streck. Favoriten Lura, som förvisso har varit duktig i de två senaste starterna och vann från dödens senast, har sämsta utgångsläget.

Bravo Qira gjorde en imponerande svepning näst senast vid segern och avslutade snabbt även senast. Frågan är var hon hamnar från innerspåret.

Varningen i loppet är Frida’s Daylight som spurtade vasst som tvåa senast men fick ge sig mot en smygkörd den sista biten. Hon kan vinna nu i stället till ett trevligt odds.

Kuskförstärkt av Erik

Bale la Marc är favorit i den tredje avdelningen efter två rejäla insatser. Senast hängde han i tredjespår runt om men höll ändå till tredjeplatsen. Är kuskförstärkt av Erik Adielsson den här gången och står bra till över den korta distansen. Bra chans.

Främsta motbudet är Jackpot Tooma som troligen galopperade bort segern senast från ledningen kort före mål. Höll starkt som tvåa från dödens gången innan.

Skrällbudet är Shadow som är lite streckad i skrivande stund. Hästen har visat fin form på slutet och var knappt slagen som tvåa senast.

Den fjärde avdelningen ser minst sagt vidöppen ut. Jag gör det enkelt för mig och plockar med alla hästar på systemet då jag inte ser någon som är chanslös. Favorit i skrivande stund är Van Gils men han har inte levt upp till sin fina härstamning ännu och från sämsta läget kan det bli knepigt att runda alla.

Främsta motbudet är Putinthepower som avslutade bra som tvåa senast och som har ett fint läge och får nu Kaj Widell i vagnen.

I den sjätte avdelningen lär det gå undan från början med flera startsnabba hästar som jagar ledningen. Här vill jag börja med att lyfta fram Tricia som har körts försiktigt i flera lopp i rad men som nu ska tryckas av från start den här gången när hon är i så fin form, har bra spår över kort distans. Det berättade tränaren Svante Båth när jag pratade med honom häromdagen och Svante varnade för den här hästen.

Favorit är annars Massive Clout som är en kapabel häst från Daniel Redéns stall och som vann på 1.11,5 i somras. Men hästen har inte startat på länge och det låter inte så jättepåställt från Redén inför den här comebacken. Måste ju även tävla med skor nu vilket är ett minus.

Två bortglömda hästar att passa från bakspår är Davy Jones Sisu och Lass Revenue som har gjort det bra i tuffa gäng och som nu möter enklare konkurrens. De kliver in i matchen om loppet blir överpacat och Lass Revenue var riktigt vass efter galoppen senast.

Starkt lås

Grand Slam 75-avslutningen låser jag på två hästar. Tipset till Coffie U.N.G som har toppform och som gjorde ett kanonlopp som tvåa bakom National Prince senast. Och den sistnämnde såg vi vilken svettig prestation han gjorde i går vid V75-segern i Gävle.

Eastar Rapida lär blixtra till ledningen men ska släppa och först fram torde startsnabba Brothers In Am vara för att ta över. Han har inte fungerat i de två senaste starterna och kommer nu åter efter ett uppehåll. Hästen har visat tidigare att han är bra när han funkar och kan mycket väl vinna ett sådant här lopp från spets.

Så låset blir på en spetshäst och en spurtstark häst i toppform.

Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 8, 3, 1, 10, 5 (6, 4)

GS75-2: 10 Sigel Garline (8, 3)

GS75-3: 3, 11, 4 (6, 2)

GS75-4: Alla tolv hästarna (4, 12)

GS75-5: 4 Joker Tooma (1, 6)

GS75-6: 5, 4, 9, 11 (3, 2)

GS75-7: 9, 7 (2, 1)

1 440 rader/1 440 kronor

Grand Slam 75 från Solvalla sänds i TV12 klockan 15.30.

17 december 2017 11:04

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.