Han sticker ut hakan inför V75 Onsdag

17

conrad lugauer v75

Nuncio är storfavorit till att vinna Jubileumspokalen.
Men Conrad Lugauer har en mycket vass utmanare i Spartan Kronos.
– Vi ska ge Nuncio en match och försöka vinna loppet. Jag tror att vi kan göra det, säger han.

Onsdag kväll smäller det på Solvalla när Jubileumspokalen avgörs med en miljon kronor i förstapris. Stefan Melander tränar de två mest betrodda stjärnorna i Nuncio och Volstead. Men bakom där har Conrad Lugauer en riktig uppstickare i Spartan Kronos. Den femårige topphästen har visat skyhög kapacitet flera gånger och emellanåt gjort riktiga topplopp. Han har också varit ojämn och gjort bort sig vid ett antal tillfällen. Senast blev det startgalopp i Hugo Åbergs Memorial men dessförinnan var Spartan Kronos strålande bra i två segrar och en andraplats i Frankrike.
– De lopp han gjorde på Vincennes var toppklass. Då var han väldigt stark och rejäl. Så bra som han var då har hästen aldrig känts tidigare. Senast var han för pigg och för första gången slog han ihop bakom startbilen. Så här i efterhand körde jag fram till bilen lite för tidigt, säger Conrad Lugauer.
– Nu kommer jag att köra fram med lite mer fart och jag tror inte att det är någon galopprisk. Hästen känns fortsatt jättefin och jag jobbade honom sista gången inför loppet måndag morgon och det kändes att han är på topp.

Siktar på ledningen – ”Gör en jättebra prestation”
Spartan Kronos vann spårlottningen gentemot Nuncio och Volstead. Han är snabb ut och från spår två kan Lugauer välja taktik.
– Han öppnar bra och jag försöker att ta mig till ledningen så snabbt det går. Sedan kan jag inte släppa till Nuncio. Det är vår chans att slå honom från ledningen, menar Lugauer.
Tror du att du kan vinna Jubileumspokalen, V75-6?
– Jag utgår från att min häst kommer att göra en jättebra prestation. Vi försöker att ge Nuncio en match och självklart ska vi göra allt vi kan för att vinna loppet. Jag tror att vi kan göra det och det blir väldigt spännande. Det blir bra sport.
– Skulle sedan Nuncio slå honom från dödens så blir jag såklart besviken på resultatet men inte på hästen för Nuncio är en av de bästa i Europa. Vi ändrar ingenting i balans och utrustning, det blir barfota runt om igen, säger Conrad Lugauer.

Föregående artikelLäget med Nuncio inför V75 Onsdag
Nästa artikelV75 resultat onsdag 17 augusti från Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.